Vandali polomili nišane u haremu Arnaudije džamije u Banjoj Luci (FOTO)
22/03/2012 19:25 - Administrator
blusrcu.ba-Vandali polomili nišane u haremu Arnaudije džamije u Banjoj Luci (FOTO)Bećo Duraković je na licu mjesta zatekao strašan prizor. Mezarluci banjalučkih Bošnjaka ponovo su bili meta vandalskog napada, koji je ujedno i treći napad na Bošnjake u posljednjih deset dana u ovom gradu, navedeno je na internet stranici Islamske zajednice u BiH.






Naime, u utorak, 20. marta 2012. godine, džematliju Beću Durakovića dočekao je strašan prizor prilikom posjete mezarju u haremu banjalučke Arnaudije džamije. Ovaj džematlija je prilikom obilaska mezara svoje sestre u haremu zatekao nekoliko polomljenih nišana te o tome obavijestio policiju koja je došla i obavila uviđaj.



- Ovim putem apelujemo na sve političke strukture da osude ovaj čin, koji je već treći napad na Bošnjake u posljednjih deset dana, poručili su iz Medžlisa IZ Banja Luka te dodali:

- Iako smo izgubili nadu u profesionalnost ovdašnje policije, nadamo se da će, ipak, otkriti počinioce ovih vandalskih napada.



Izvor vijesti: Dnevni Avaz

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=986&title=Vandali-polomili-ni%C5%A1ane-u-haremu-Arnaudije-d%C5%BEamije-u-Banjoj-Luci-FOTO