Pomozimo Aladinu Bašiću da ode na transplantaciju srca
13/02/2012 19:32 - Administrator
blusrcu.ba-Pomozimo Aladinu Bašiću da ode na transplantaciju srcaMladi volonteri međunarodne ogranizacije CISV BiH - Prijedor danas su u glavnoj prijedorskoj ulici dijelili letke kojima se pozivaju svi humani ljudi ovog grada da pozivom na humanitarni broj 1413 pomognu šesnaestogodišnjem Aladinu Bašiću iz Donje Puharske kome je potrebno 100.000 eura za transplantaciju srca.

Ni snijeg koji pada od sinoć nije spriječio dvadesetak mladih da podijele letke i objasne prolaznicima na koji način mogu pomoći ovom dječaku bez roditelja da dođe do novog srca.

Zajedno sa mladima, letke je dijelila i predsjednik Skupštine opštine Prijedor Azra Pašalić.

"Svojim dolaskom željela sam još jednom dati podršku humanoj akciji prikupljanja sredstava za novo srce Aladina Bašića", rekla je Pašalićeva koja je i predsjednik CISV BiH.

CISV BiH-Prijedor je posredstvom mreže CISV organizacija širom Evrope pozvao i mlade iz drugih zemalja da se uključe u ovu humanitarnu akciju.

CISV je nezavisna, nepolitička, dobrovoljna, volonterska organizacija koja promoviše mirovnu edukaciju i međukulturalno prijateljstvo.

Kao organizacija omladinske razmjene, od 1951. godine do danas vodila je više od 4 500 međunarodnih aktivnosti za više od 170 000 učesnika iz oko 100 zemalja. Svi članovi CISV-a su volonteri i za svoj rad ne primaju nikakvu naknadu. Organizacija CISV u Prijedoru postoji od 2003. godine, a njen član je i Aladin Bašić.

Humanitarni broj 1413 za pomoć ovom dječaku biće otvoren do kraja februara.

Izvor vijesti: Sarajevo-x.com
http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=964&title=Pomozimo-Aladinu-Ba%C5%A1i%26%23263%3Bu-da-ode-na-transplantaciju-srca