U IME OTPORA 'DIKTATURI NACIONALIZMA': Prijedorčanka u vlastitom stanu organizuje premijeru filma 'U zemlji krvi i meda'!
08/02/2012 13:48 - Administrator
blusrcu.ba-U IME OTPORA 'DIKTATURI NACIONALIZMA': Prijedorčanka u vlastitom stanu organizuje premijeru filma 'U zemlji krvi i meda'!Prijedorčanka pod nickom Radost Stroynik putem svog Facebook profila i bh. medija javnosti je uputila neobičnu pozivnicu na premijeru filma Angeline Jolie u Republici Srpskoj. Naime, istu je organizovala u jednom stanu u Prijedoru.

'Dragi prijatelji,

pozivam Vas na premijeru debi filma Angeline Jolie 'U zemlji krvi i meda' u Republici Srpskoj. Prvo prikazivanje ovog filma u RS biće upriličeno u mom stanu Prijedoru.

Odlučila sam ilegalno downloadati film na internetu i prirediti premijeru istoga budući da je očigledno da živimo pod diktaturom nacionalizma gdje pojedinci odlučuju u ime naroda i u ime ' zajedničkog identiteta'.

Ovo će biti mali doprinos rastućoj cenzuri u našoj državi, a naročito u entitetu Republike Srspke.

Ne dozvoljavam nikom da odlučuje u moje ime šta je dobro, a šta loše, šta je ružno, a šta lijepo, šta je normalno, a šta je nenormalno.

Pozivam Vas sviju ove subote u moj stan da pogledamo ovaj 'zabranjeni film'. Javite mi se na Facebooku da bi Vam mogla dati tačnu adresu i molim Vas da uzmete u obzir da je broj mjesta ograničen', stoji u pozivnici koju nam je poslala ova Prijedorčanka.


VEZANI TEKST:
 

PREMIJERA OTKAZANA, FILM ANGELINE JOLIE NEĆE BITI PRIKAZAN U RS: 'Ko hoće da gleda smeće od tog filma ovdje? Smatram da ne postoji dovoljno interesovanje za to'
 

Izvor vijesti: (DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN)

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=960&title=U-IME-OTPORA-DIKTATURI-NACIONALIZMA-Prijedor%26%23269%3Banka-u-vlastitom-stanu-organizuje-premijeru-filma-U-zemlji-krvi-i-meda