U Pariz odletjelo 130 Banjalučana, u bašti hotela "Bosna" nesretni zbog malog broja navijača BiH
13/10/2011 19:50 - Administrator
blusrcu.ba-U Pariz odletjelo 130 Banjalučana, u bašti hotela "Bosna" nesretni zbog malog broja navijača BiHIz naselja Vrbanja, Šeher i Hisete, u ponedjeljak su otputovali za Zagreb, odakle su odletjeli za Pariz. Sada je i Banja Luka uz Zmajeve! Tako barem kažu navijači BiH u ovom gradu,


Sada je i Banja Luka uz Zmajeve! Tako barem kažu navijači BiH u ovom gradu, koji s puno pozitivnih očekivanja govore o večerašnjem susretu naše državne nogometne reprezanticije s Francuskom.

Nema utakmice u BiH i regiji, na koju, kako kažu, nisu otišli da prate svoj tim. Iz naselja Vrbanja, Šeher i Hisete, u ponedjeljak su otputovali za Zagreb, odakle su odletjeli za Pariz.

Oni koji će pak uz male ekrane uživati u dobrom nogometu, također najavljuju „masovno navijanje“.

Ženski dio ukućana jednako je uključen u sve ovo. One će aktivno učestvovati u pripremi hrane za veliku noć, a zatim će svakako biti uz svoje zmajeve i "Zmajeve" u Francuskoj - kaže nam kroz smijeh Banjalučanin Denis Begović.

Kako je već i poznato, Banjalučani, za razliku od većine građana BiH, ne navijaju za reprezentaciju svoje države, već Srbije.

- Ne mislim da bi imao problema, jednostavno je mali broj ljudi koji ovdje navijaju za BiH. Mislim da postoje lokali gdje se može gledati utakmica i večeras i svaki put gdje igra Bosna, ali nije to baš tako masovno i euforično kao u FBiH. Ni ja nisam sretan zbog toga, ali takva nam je politička situacija izgleda - rečeno nam je jučer u bašti Hotela Bosna.

I u tome ima nečeg pozitivnog, dodaju navijači državne reprezentacije iz Banje Luke, pa tako umjesto iz banjalučkih lokala, svoj tim i večeras prate sa tribina u Francuskoj. Većina će u ovom gradu, ipak, bodriti Srbiju protiv Slovenije.

- Trenutno se u Parizu nalazi oko 30 momaka i djevojaka, samo iz Vrbanje, a oko 100 iz Banje Luke. Slično sam se osjećao pred utakmicu sa Danskom, baš u oktobru 2003, mada ovoga puta nemamamo šta da izgubimo, samo možemo da dobijemo. Svi smo jako ponosni što smo dio ove bajke. Ipak su naši Banjalučani Zlatan Muslimović, Darko Maletić i Adnan Mravac - komentira ponosno za naš list Admir Čavka iz Banje Luke.

Izvor vijesti: Dnevni Avaz
http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=901&title=U-Pariz-odletjelo-130-Banjalu%26%23269%3Bana-u-ba%C5%A1ti-hotela-Bosna-nesretni-zbog-malog-broja-navija%26%23269%3Ba-BiH