BH. reprezentacija osigurala baraž visokom pobjedom
08/10/2011 12:13 - Administrator
blusrcu.ba-BH. reprezentacija osigurala baraž visokom pobjedomU preposljednjoj utakmici kvalifikacija za odlazak na Euro u Poljsku i Ukrajinu naredne godine Bosna i Hercegovina je u Zenici na Bilinom polju slavila visoku pobjedu 5:0



U preposljednjoj utakmici kvalifikacija za odlazak na Euro u Poljsku i Ukrajinu naredne godine Bosna i Hercegovina je u Zenici na Bilinom polju slavila visoku pobjedu 5:0 protiv nemoćnog Luksemburga i time osigurala nastup u baražu bez obzira na ishod posljednjeg meča protiv Francuske u Parizu u utorak

 

Zvjezdan Misimović matira Jonathana Jouberta s bijele tačke; foto: DEPO

U 4. minutu Zvjezdan Misimović baca Edina Džeku u odličnu priliku, napadač Manchester Cityja prolazi kroz odbranu Luksemburga, ali golman hvata loptu.

Dvije minute kasnije prekršaj nad Džekom. Slobodan udarac izvodi Miralem Pjanić, ali samo do živog zida.

U 11. minutu ponovo kombinacija Misimovića i Džeke, ali lopta ponovo ide pored gola.

Samo minut kasnije Ibišević šalje loptu do Mensura Mujdže, koji je proslijeđuje do Džeke i BiH vodi 1:0.



U 14. minutu prekršaj nad Misimovićem na ivici 16-erca. Isti igrač izvodi slobodnjak i fantastično pogađa za 2:0.



U prvih 20-ak minuta posjed lopte bio je 60% na našoj strani.

21. minut donosi nove probleme za goste. Ante Bukvić ruši Vedada Ibiševića u kaznenom prostoru, a udarac s bijele tačke izvodi Misimović i postiže svoj 20. gol u dresu reprezentacije.



U 36. minutu odlična akcija bh. reprezentativaca. Senad Lulić s vrha 16-erca šalje loptu unazad, a na nju u punom trku nalijeće Pjanić i iz sve snage je zakucava iza leđa golmana Luksemburga Jonathana Jouberta.



Do 40. minuta naši reprezentativci su imali 9 šuteva na gol, od čega 7 u okvih, dok gosti nisu imali niti jedan. Zanimljivo je i da smo prvi korner vidjeli tek u 42. minutu.

Do kraja prvog poluvremena vidjeli smo još nekoliko prilika ispred gola gostiju, dok je na drugoj strani Asmir Begović između naših stativa bio potpuno besposlen.

Početak drugog poluvremena je, i pored visoke prednosti, pripao bh. reprezentativcima. Pjanić u trku prolazi odbranu gostiju i gura Misimovića u priliku za hat-trick, ali naš playmaker maši iz neposredne blizine.

U 51. minutu Pjanić ponovo dobro probija, a Medunjanin u gužvi zabija 5. gol.



Između 59. i 66. minuta selektor BiH je izvršio sve izmjene. U 59. minutu Rahimića je zamijenio Zahirović, Medunjanina Ibričić u 64, a u 66. umjesto Senada Lulića u igru ulazi Darko Maletić, ali se rezultat do kraja meča nije mijenjao.

"Jako sam sretan. Mislim da smo kao i prvom susretu protiv Luksemburga relativno brzo sve riješili i rano im dali golove. Sad nas čeka Francuska. Spremićemo se, pa ćemo vidjeti. Sretan sam što sam postigao dva gola, ali bitnije mi je što je ekipa dobro igrala i što smo pobijedili", kazao je Misimović nakon utakmice za BHT.

"Drago mi je i počašćen sam što sam zaigrao. Sad je opušteno. Naš cilj je bio baraž. Sad ćemo se odmoriti i idemo u Pariz da se nadigravamo'', iznio je svoje utiske nakon meča Vedad Ibišević.

"Rutinska pobjeda. Ja dok sam ušao, sve je već bilo riješeno. S ovakvom ekipom se ne bojimo ni Francuza ni bilo koga", kazao je Darko Maletić.

GRUPA D:

BiH - Luksemburg  5:0 (Džeko 12, Misimović 15, 22-11m, Pjanić 36, Medunjanin 51)             

Rumunjska - Bjelorusija 2:2 (Mutu 19, 51-11m / Kornilenko 45, Dragun 82)

Francuska - Albanija 3:0 (Malouda 11, Remy 38, Reveillere 67)

TABELA:

1. Francuska       9  6 2 1  14-3   20
2. BiH             9  6 1 2  16-7   19
3. Rumunjska       9  3 4 2  12-8   13
4. Bjelorusija    10  3 4 3   8-7   13
5. Albanija        9  2 2 5   6-13   8
6. Luksemburg     10  1 1 8   3-21   4

Izvor vijesti: BL!N

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=900&title=BH--reprezentacija-osigurala-bara%C5%BE-visokom-pobjedom