Aerodrom Banjaluka na začelju prema broju putnika
09/08/2011 11:36 - Administrator
blusrcu.ba-Aerodrom Banjaluka na začelju prema broju putnikaSvi međunarodni aerodromi u BiH su povećali broj putnika osim Aerodroma Banjaluka, koji jedini bilježi pad broja putnika, pokazuju podaci internet portala "Ex-YU vijesti iz zrakoplovstva".

Prema tim podacima, sarajevski aerodrom je u julu zabilježio 81.042 putnika, Aerodrom Tuzla ima konstantno povećanje i bilježi više od 1.000 putnika, dok je Aerodrom Mostar u istom mjesecu zabilježio čak 5.000 putnika, najviše zahvaljujući čarter letovima.

Kako navodi portal, problemi postoje na Aerodromu Banjaluka na kojem se broj putnika smanjuje. Aerodrom je u julu opslužio nešto više od 500 putnika i prvi put u protekih nekoliko godina se nalazi na zadnjoj poziciji.

Sandra Kovačević-Đurđević, portparol Ministarstva saobraćaja i veza RS, kaže da Uprava Aerodroma Banjaluka kontaktira više potencijalnih partnera kako bi došlo do povećanja broja putnika u narednom periodu.

"Nažalost, aktivnosti na povećanju broja putnika su se poklopile sa svjetskom ekonomskom krizom. Poređenja radi, 2008. godine aerodrom je imao 8.054 putnika, a prošle godine 4.814. Iz toga se vidi koliki je uticaj krize na avio-saobraćaj", rekla je Kovačević-Đurđevićeva.

Kako navodi "Ex-YU vijesti iz zrakoplovstva", porast broja putnika na Aerodromu Sarajevo iznosi 12 odsto, u poređenju sa julom prošle godine.

Izvor vijesti: Nezavisne

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=857&title=Aerodrom-Banjaluka-na-za%26%23269%3Belju-prema-broju-putnika