Medo Jakupović prva lasta Banjaluke
26/07/2011 11:31 - Administrator
blusrcu.ba-Medo Jakupović prva lasta BanjalukeMedo Jakupović iz Banjaluke, koji je u nedjelju popodne, po ocjeni žirija, izveo najljepši skok sa Gradskog mosta, ovogodišnja je prva "lasta" Banjaluke.

Skokovima sa Gradskog mosta, te trkama dajak i kajak čamaca na rijeci Vrbas u Banjaluci završena je tradicionalna manifestacija "Ljeto na Vrbasu 2011", u organizaciji Turističke organizacije grada Banjaluka (TOBL).

Drugo mjesto na ovom veoma atraktivnom takmičenju pripalo je skakaču Marku Pavloviću iz Kragujevca, a treće Borku Miladinoviću iz Užica.

Inače, skokovi sa Gradskog mosta su i najatraktivniji dio manifestacije, a ove godine okupili su 16 takmičara iz Banjaluke, Konjica, Užica, Zenice, Kragujevca i Doboja, koji su izvrsnim skokovima mamili uzdahe brojnih gledalaca. Prvoplasiranom je, uz medalju, pripala nagrada od 700 KM, dok je drugoplasirani pored medalje dobio 500, a treći 300 KM.

Takmičarski dan počeo je trkom dajak čamaca, u kojoj je u konkurenciji juniora pobijedio Stefan Sladojević, dok je kod veterana prvi bio Zlatko Kivač, a u konkurenciji seniora trijumfovao je Andrej Zamolo.

U trci kajak čamaca pobijedio je Matej Đukin, a proglašen je i najljepši dajak čamac, i on je vlasništvo Aleksandra Stojanovića iz Banjaluke.

Izvor vijesti: Nezavisne
http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=847&title=Medo-Jakupovi%26%23263%3B-prva-lasta-Banjaluke