Otvorena Potočka džamija u Banjoj Luci
08/07/2011 18:22 - Administrator

blusrcu.ba-Otvorena Potočka džamija u Banjoj LuciPozivamo sve na dijalog, a Tadića da se ne okreće ispred Ferhadije. Muslimani nikada ne smiju zaboraviti emanet Poslanika, svoje korijene,tradiciju i nastojanja kojima nas uči Islam.



Mi ne možemo i ne smijemo živjeti bez džamija,jer su one dio našeg bića, identiteta i vjere, pa smo uz toleranciju, razumijevanje i zbližavanje kojima nas stoljećima uči naša časna religija, danas opstali i evo opstajemo. Zbog toga, neka Dragi Allah obilato nagradi sve vas koji ste doprinjeli da doživimo ovaj iznimno značajan dan za sve nas, ne samo u Banja Luci, već u čitavoj BiH, u Dijaspori, diljem svijeta gdje se nalaze naši vjernici, rekao je danas banjalučki muftija Edhem. Ef. Čamdžić, na otvaranju Hadži-Perviz ili Potočke džamije u Banjoj Luci.   

Pored banjalučkih imama i predstavnika Medžlisa IZ Banja Luka, svečanosti su takodjer prisustvovati i vjerski autoriteti Islamske zajednice Bosne i Hercegovine i Hrvatske, Mrkonjić Grada, Bihaća, Cazina…

Muftija je jučer imenujući sve koji su doprinjeli održivom povratku u Banjoj Luci, naveo i predsjednika RS Milorada Dodika. On je naglasio da je Dodik kao predsjednik Vlade RS značajno pomagao Islamskoj zajednici u Banjoj Luci, pozivajući ga da samo u tom smjeru nastavi djelovati i kao prvi čovjek RS. Stotine vjernika aplauzom je pozdravilo ove rječi banjalučkog muftije.  Pored toga, najavio je intenziviranje saradnje sa SPC u Hercegovini, a zatim pozvao i predsjednika Srbije Borisa Tadića da kao i drugi brojni zvaničnici iz BiH, regije i inostranstva i on uskoro posjeti gradilište najznačajnije banjalučke džamije Ferhadije.

Izvor vijesti: Dnevni Avaz

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=826&title=Otvorena-Poto%26%23269%3Bka-d%C5%BEamija-u-Banjoj-Luci