Romsko srce polomljeno u tuči
03/06/2011 18:49 - Administrator
blusrcu.ba-Romsko srce polomljeno u tučiPucnji u vazduh, polomljen inventar, iščupan saobraćajni znak epilog su kafanske tuče koja je u četvrtak uveče izbila u lokalu "Romsko srce" u banjalučkom naselju Veseli brijeg.

Iz policije su potvrdili da su tuču u kojoj je učestvovalo više mladića izazvala braća Veran i Vedran Nikodinović, koja su odbila platiti ceh od 400 maraka.

Nikodinovići su se prvo potukli sa Davorom i Denisom Vrbicom, koji su takođe bili u lokalu, a ubrzo se u tuču umiješao i vlasnik kako bi smirio situaciju.

Epilog okršaja bilo je privođenje Mesuda Mujkića, vlasnika lokala, i ujedno predsjednika Udruženja Roma "Romsko srce", od koga su zaplijenjena tri pištolja za koja je posjedovao uredne dozvole, a protiv učesnika tuče biće podnesene prijave za remećenje reda i mira.

Čitav slučaj policiji je prijavljen u četvrtak oko 23.30, a "Nezavisnim" je u policiji potvrđeno da su tuču izazvala braća Nikodinovići, protiv kojih su takođe podnesene prijave zbog narušavanja reda i mira.

Mujkić je ispričao u petak da su braća Nikodinovići počela praviti probleme nakon dužeg pijančenja.

"Bili su cijelu noć u mom lokalu. Pili su i kad su popili sve, onda su krenuli da prave probleme. Kada je izbila tuča u lokalu, ja sam krenuo da smirim situaciju, a braća Nikodinovići tada su napala i mene", prisjetio se Mujkić.

Dodao je kako su braća Nikodinovići u jednom trenutku izašla iz lokala, iščupala saobraćajni znak na ulici i krenula da se obračunaju sa Mujkićem.

"Vidjevši da idu prema meni sa tim znakom, izvadio sam pištolj i opalio tri metka u vazduh. Da to nisam uradio, ubili bi me sigurno", naveo je Mujkić i dodao kako se ubrzo pred lokalom okupio veći broj mladića koji se pokušao obračunati sa njim.

Izvor vijesti: Nezavisne

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=804&title=Romsko-srce-polomljeno-u-tu%26%23269%3Bi