Dvoje poginulih i sestoro povrijedjenih
14/12/2008 11:57 - halva

BANJALUKA, GRADIŠKA - Rodoljub Stanković (25) iz Banjaluke i Milan Popović (59) iz mjesta Krajišnik, opština Gradiška, su poginuli, dok je šest lica povrijeđeno u saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile na području ova dva grada.

Dvoje poginulih, šestoro povrijeđenih

Stanković je poginuo u saobraćajnoj nesreći koja se u petak naveče dogodila u Gundulićevoj ulici, u banjalučkom naselju Borik. U istoj nesreći teže tjelesne povrede zadobio je Aleksandar Šerbedžija (25), dok su lakše povrijeđeni Dalibor Kajiš (29) i Aleksandar Nešić (58).

"Do nesreće je došlo u 19.30 usljed sudara vozila marke FIAT, kojim je upravljao Dalibor Kajiš, i opel korse, za čijim je upravljačem bio Stanković", naveli su juče u Centru javne bezbjednosti Banjaluka.

Tamara Radlović, portparol banjalučkog Kliničkog centra, rekla je da je Stanković primljen bez znakova života u Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje, dodajući da je pokušana reanimacija koja nije uspjela.

Istakla je da se teško povrijeđeni Šerbedžija nalazi u dubokoj komi i priključen je na aparate za vještačko disanje. Nakon ukazane pomoći i sprovedenih dijagnostičkih procedura lakše povrijeđeni Kajiš i Nešić su pušteni na kućno liječenje.

Maja Đaković-Vidović, portparol banjalučkog Okružnog tužilaštva, kazala je da je uviđaj na mjestu ove nesreće obavio dežurni tužilac, koji je naredio obdukciju nastradalog Stankovića.

Ona je navela da je u drugoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u petak na magistralnom putu Nova Topola - Srbac, Milana Popovića, koji je vozio bicikl, udarilo teretno motorno vozilo, kojim je upravljao hrvatski državljanin J.P. (28).

U saobraćajnoj nezgodi, koja se juče oko 14.30 dogodila na magistralnom putu Banjaluka - Jajce, u mjestu Karanovac, teže su povrijeđeni Milan Šikanić (67) iz Ramića kod Banjaluke i njegova supruga Vukica, dok je Bojan Bojić (21) iz ovog grada zadobio lakše tjelesne povrede. Do nezgode je došlo kada se golf, u kojem su se nalazili Šikanići, sudario s vozilom marke smart, kojim je upravljao Milan Regojević (24) iz Banjaluke, koji je ostao nepovrijeđen. Lakše povrijeđeni Bojić nalazio se u Regojevićevom vozilu.

"Vukica Šikanić je primljena sa dominantnim povredama glave i grudnog koša, dok je Milan Šikanjić primljen s povredama grudnog koša i krvarenjem u abdomenu", kazala je Radlovićeva. Ona je dodala da je juče u 17.25 počela operacija Milana Šikanića.

Kako saznajemo u banjalučkom Kliničkom centru, povrijeđeni Bojić je nakon ukazane pomoći pušten na kućno liječenje.

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=8&title=Dvoje-poginulih-i-sestoro-povrijedjenih