VRIJEDNOST UGOVORENIH RADOVA 4,77 MILIONA KM: Nedostatak sredstava koči radove na groblju u Vrbanji
14/05/2011 10:12 - Administrator
blusrcu.ba-VRIJEDNOST UGOVORENIH RADOVA 4,77 MILIONA KM: Nedostatak sredstava koči radove na groblju u VrbanjiNastavak izgradnje objekata na groblju u Vrbanji uslovljen je obezbjeđenjem finansijskih sredstava i na idućoj sjednici Skupštine grada, čije zasjedanje je planirano za kraj maja, odbornici će razmatrati prijedlog odluke o davanju saglasnosti o kreditnom zaduženju za tu namjenu.


Izjavila je ovo 'Glasu Srpske' koordinatorica za analitiku i odnose s javnošću u Odjeljenju za stambeno-komunalne i poslove saobraćaja u Administrativnoj službi grada Danira Pipić-Manojlović.

 

izgradnja groblja-ilustracija FOTO: ILUSTRACIJA

- Treba obezbijediti sredstva da bi se u završnici prve faze izgradnje groblja u Vrbanji finansiralo spoljno uređenje objekata gradskog groblja i izgradila ograda - objasnila je Pipić-Manojlović.

Prema njenim riječima, radovi na izgradnji kapela sa mrtvačnicom i ulazne partije groblja sa cvjećarom su u toku.

- Vrijednost ugovorenih radova iznosi 4,77 miliona KM, a izvodi ih preduzeće "Tekton". Rok za završetak ovih radova je 30. jun 2011. godine - rekla je Pipić-Manojlović.

Dodala je da je početak rada gradskog groblja povezan sa završetkom prve faze.

- Završetkom kompletne prve faze omogućiće se stavljanje groblja u funkciju i sahranjivanje u ukupno 4.200 grobnih mjesta - kazala je Pipić-Manojlović.

Ona je izjavila da će kapacitet koji će posjedovati Centralno gradsko groblje u Vrbanji poslije završene izgradnje svih faza omogućiti sahranjivanje za period od 35 godina.

- Ukupna vrijednost investicije se procjenjuje na oko 30 miliona KM - dodala je Pipić-Manojlović.

Predsjednik mjesne zajednice Vrbanja Bogdan Marjanović ističe da se ove godine ništa nije radilo na izgradnji Centralnog gradskog groblja u naselju Vrbanja.

- Ne znamo zašto se stalo sa radovima, ali navodno bi trebalo da se nastave u junu. Sve dok se ne završe radovi prve faze, na groblju neće moći da se obavljaju sahrane - kazao je Marjanović.
Inače, na novom groblju u Vrbanji predviđena je i Aleja velikana.

Pristupne saobraćajnice

- Završena je izgradnja pristupne saobraćajnice od ulaza u groblje do planiranih objekata, kao i infrastruktura u prostornom domenu. Takođe su izgrađeni i parkinzi za posjetioce i autobuse. Vrijednost ovih radova iznosila je 3,7 miliona KM, a radove je izvelo preduzeće "Kozaraputevi". Izgrađene su i interne saobraćajnice i uređen prostor za sahrane, a vrijednost radova, čiji je izvođač preduzeće "Kozaraputevi", je 1,6 miliona KM - kazala je Pipić-Manojlović.

Izvor vijesti: BL!N


http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=783&title=VRIJEDNOST-UGOVORENIH-RADOVA-477-MILIONA-KM-Nedostatak-sredstava-ko%26%23269%3Bi-radove-na-groblju-u-Vrbanji