TRAŽI OD ZORANA MILIĆA DA VRATI 43.000 KM: Milosava Vukmirović iz Banjaluke stupila u štrajk glađu zbog prevare
22/04/2011 18:20 - Administrator
blusrcu.ba-TRAŽI OD ZORANA MILIĆA DA VRATI 43.000 KM: Milosava Vukmirović iz Banjaluke stupila u štrajk glađu zbog prevareMilosava Vukmirović iz Banjaluke stupila je u štrajk glađu, zahtijevajući da joj vlasnik banjalučkog preduzeća 'Aragosta d.o.o. inženjering' Zoran Milić vrati 43.000 KM po osnovu raskida ugovora o kupovini stana i .....

da snosi odgovornost pred zakonom, kako tvrdi, za 'prevaru'.

Vukmirovićeva, koja od juče štrajkuje glađu u Ulici Meše Selimovića 7, ispred zgrade u kojoj stanuje Milić, rekla je da neće odustati od štrajka glađu sve do ispunjenja njenih zahtjeva, prenosi BL-info.

- Pozivam i sve ostale kupce stanova koje je Milić oštetio da se okupimo na ovom mjestu i zajednički zatražimo pomoć od Vlade Republike Srpske -  istakla je Vukmirovićeva.

Ona je podsjetila da je Miliću na ime kupovine novog stana u izgradnji u banjalučkom naselju Lazarevo, u Ulici Despota Stefana Lazarevića, 15. septembra 2008. godine dala avans od 10.000 KM, a ostalih 33.000 KM tri mjeseca kasnije nakon što je podigla stambeni kredit.

- Prema obrađenom ugovoru o kupovini stana kod notara, Milić je trebalo da mi preda stan po sistemu ključ u ruke 15. septembra 2009. godine, dok je u klauzuli ugovora stajalo da će mi, ukoliko probije rok gradnje, plaćati stanarinu od 200 KM, što je on i činio do jula 2010. godine -  rekla je Vukmirovićeva.

Vukmirovićeva je istakla da nakon toga nastaje pravi pakao za nju i njenu porodicu, jer nije uspjela nigđe da pronađe Milića, a nijedan od telefona njegove firme nije bio u funkciji, zbog čega je bila prinuđena da ga sama traži po gradilištu i gradu.

- Nakon toga, u septembru 2010. godine sporazumno sam raskinula ugovor o kupovini stana kod notara i Milić je bio obavezan da mi vrati 43.000 KM sa kamatom, što nije ispoštovao do danas - naglasila je Vukmirovićeva.

Vukmirovićeva je istakla da nije jedina "koju je Milić prevario za stan", apelujući na vlasti Srpske da joj pomognu u ostvarenju njenih zahtjeva, jer ona, kao i ostali ljudi, nema novca da angažuje advokata da bi putem suda ostvarila prava.

Boro Marinković, penzioner iz Banjaluke, rekao je da je i njega "Milić prevario" za stan u koji nikada nije uselio, a za čiju kupovinu mu je platio 40.000 KM u banjalučkom naselju Lazarevo.

Izvor vijesti: BLIN/DEPO/ds

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=773&title=TRA%C5%BDI-OD-ZORANA-MILI%26%23262%3BA-DA-VRATI-43-000-KM-Milosava-Vukmirovi%26%23263%3B-iz-Banjaluke-stupila-u-%C5%A1trajk-gla%26%23273%3Bu-zbog-prevare