Ćiro Blažević stigao na ćevape "Kod Muje"
13/04/2011 20:54 - Administrator

blusrcu.ba-Ćiro Blažević stigao na ćevape "Kod Muje"Tradicionalni banjalučki ćevap za bivšeg selektora. Bivši selektor Fudbalske reprezentacije BiH Miroslav Ćiro Blažević ručao je jučer u najstarijoj i najpoznatijoj roštiljnici u Banjoj Luci "Kod Muje".



Ćiro je aprilski sunčani dan iskoristio da u prijatnom ambijentu "Kod Muje" uživa u hrani, ali i u svim drugim prirodnim čarima grada na Vrbasu.

Tradicionalni banjalučki ćevap, po receptu koji datira iz 1923. godine, "Kod Muje" rade za svakoga gosta na isti način, bez obzira ko je i odakle dolazi. Jednako se vodi računa o privatnosti gosta, pa se tako izvan objekta nikada ne govori o tome šta je i koliko ko pojeo te da li je i kako platio.

No, mi smo jučer saznali da je Ćirin dolazak u roštiljnicu izazvao veoma pozitivne emocije kod gostiju koji su sjedili u objektu. Saznajemo i da je naš Ćiro u Banjoj Luci ostavio utisak galantnog gosta.

Redžep Đuzel je 1923. godine tajni recept banjalučkog ćevapa donio u Banju Luku iz okolice Glamoča. Posao je nastavio njegov sin Mujo, koji je umro 1991. godine.

Danas recept zna jedino Mujina kćerka Emina. Ćevapi "Kod Muje" vrlo brzo su postali i banjalučki brend kada je riječ o hrani. Sedamdesetih godina prošlog stoljeća Mujo je svoj specijalitet lično napravio i poslužio Josipa Broza Tita. Uvijek je govorio da je uspjeh zagarantiran samo ukoliko se ovaj posao radi s puno ljubavi.

Izvor vijesti: Dnevni Avaz
http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=765&title=%26%23262%3Biro-Bla%C5%BEevi%26%23263%3B-stigao-na-%26%23263%3Bevape-Kod-Muje