Učenik otišao od kuće i u oproštajnom pismu kazao da ga zaborave
07/04/2011 17:49 - Administrator

blusrcu.ba-Učenik otišao od kuće i u oproštajnom pismu kazao da ga zaboraveSiniša Dragičević (15), kojem se od prekjučer izgubio svaki trag, pronađen jučer u blizini kuće. Petnaestogodišnji Siniša Dragičević, koji je prekjučer popodne otišao od kuće i roditeljima ostavio oproštajno pismo, nakon višesatne potrage pronađen je u blizini kuće u Banjoj Luci u kojoj kao podstanar živi s roditeljima i bratom.



Utvrđeno je da dječak nije imao nikakvih povreda. Za vrijeme potrage u porodici Dragičević odvijala se prava drama. Očajni roditelji su bili mišljenja da je dječak izvršio samoubistvo ili da je čak otet.

U oproštajnom pismu Siniša je, između ostalog, naveo da postupa ispravno. "Pokušao sam i trudio sam se, ali nisam uspio. Sinoć je nebo plakalo, kao što kiša pada. Nemojte me žaliti i zaboravite me..."

- Dječak je živ i zdrav. Nema nikakvih povreda. Policija upravo obavlja razgovor s njim o okolnostima udaljavanja od kuće, nakon čega će biti vraćen porodici - kazala je jučer portparol CJB Banja Luka Gospa Arsenović.

Siniša pohađa deveti razred OŠ "Ivan Goran Kovačić" u Banjoj Luci, koja se nalazi svega stotinjak metara od kuće. Njegovi roditelji i nastavnici tvrde da je on veoma dobar učenik i nikada nije imao problema s ponašanjem ili vladanjem. U banjalučkoj policiji tvrdili su da u oproštajnom pismu, koje im je porodica predala, nije bilo elemenata koji bi ukazivali na eventualni suicid, što se, srećom, pokazalo kao tačna procjena.

Previše ga razmazili

- On je naša maza i miljenik u porodici, nikada nismo digli ruku na njega, a najbolji odnos imao je s ocem, kojem se uvijek povjeravao. Bojim se da je do ovoga dovela činjenica da smo ga previše razmazili i puno toga zahtijevali od njega. Mi smo porodica koja ima puno problema, izbjeglice smo i živimo godinama kao podstanari. Zbog toga smo psihički opterećeni i vjerovatno smo ga na neki način zanemarili - objasnila je majka.

Izvor vijesti: Dnevni Avaz
http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=760&title=U%26%23269%3Benik-oti%C5%A1ao-od-ku%26%23263%3Be-i-u-opro%C5%A1tajnom-pismu-kazao-da-ga-zaborave