Darko Maletić: Sa ovim timom želim na Evropsko prvenstvo
28/03/2011 16:59 - Administrator

blusrcu.ba-Darko Maletić: Sa ovim timom želim na Evropsko prvenstvo
Darko Maletić, povratnik u reprezentaciju, dao je u subotu na Bilinom Polju svoj doprinos u pobjedi naše reprezentacije. Sjajni veznjak banjalučkog Borca nekoliko je puta probijao po desnoj strani praveći velike probleme Rumunima.



Kada je prvi put dobio poziv u reprezentaciju od strane Fuada Muzurovića za utakmicu sa Norveškom u Oslu, naš tim je slavio sa 2-1.

U reprezentaciju ga je ponovo vratio Safet Sušić, a Maletić se pokazao kao sretan, naša reprezentacija je ponovo slavila sa 2-1.

Darko Maletić nije krio oduševljenje nakon pobjede našeg tima u subotu.

Ovo je velika pobjeda svih nas, dali smo sve od sebe da slavimo. Barem ja sam mislio nakon što smo primili gol da možemo preokrenuti uz onakvu igru, i na sreću to se ostvarilo. Zaista sam sretan, drago mi je što je i meni selektor Sušić pružio šansu, kazao je Maletić za Sportin.ba.

Na pitanje da li očekuje da i u narednim utakmicama dobije poziv Safeta Sušića, Maletić je odgovorio:

To je na selektoru, ako me je sada pozvao, ne vidim razlog zašto ne bi opet, naravno, ukoliko ja nastavim sa dobrim igrama. Mislim da imamo dobru ekipu i moja želja je da sa ovim timom nastupim na Evropskom prvenstvu naredne godine, kazao je Maletić.

Izvor vijesti: Sportin.ba
http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=753&title=Darko-Maleti%26%23263%3B-Sa-ovim-timom-%C5%BEelim-na-Evropsko-prvenstvo