Banja Luka srcem za Ferhadiju 2010. godine
22/03/2011 18:48 - Administrator
@font-face { font-family: "Cambria"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 10pt; font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; } blusrcu.ba-Banja Luka srcem za Ferhadiju 2010. godinePotaknuti početkom radova na obnovi velelepne džamije Ferhadije grupa entuzijasta okupljenih oko Asocijacije mladih ”BL U SRCU” 2007. godine pokreće akciju sakupljanja dobrovoljnih priloga i donacija za obnovu porušene banjalučke ljepotice.

@font-face { font-family: "Cambria"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 10pt; font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }



Akcija se sprovodila u suradnji  i uz odobrenje Med
žlisa IZ  Banja Luke, Saveza Banjalučana u Švedskoj, kao i uz pomoć naših prijatelja porodice Golalić iz kompanije Plivit Trade.

Cilj akcije nije bio samo da se sakupi što više novca već  da se pošalje jasan signal da Banja Luka nije zaboravljena i prepuštena zaboravu. Takođe jedan od ciljeva je bio i da se informišu  građani Banjaluke i Bosne i Hercegovine širom svijeta o početku izgradnje Ferhadije. Uplatom dobrovoljnih sredstava donatori su dobivali priznanice sa pečatom Medžlisa IZ Banja Luka, a spisak svih donatora objavljen je na našoj web stranici i dostupan je široj javnosti.
blusrcu.ba-Banja Luka srcem za Ferhadiju 2010. godineblusrcu.ba-Banja Luka srcem za Ferhadiju 2010. godine

Ovog ljeta 2010. godine predstavnici Asocijacije mladih ”BL U SRCU” i Saveza Banjalučana Švedske uručili su muftiji Edhemu ef Čamdžiću preko 20.000 maraka sakupljenih donacija za obnovu  porušene Ferhadije.

Muftija banjalučki zahvalio se Asocijaciji i Savezu Banjalučana, savjetujući ih da istraju u  ljudskim nastojanjima i idejama koje se zasnivaju na toleranciji i suživotu  prije svega.

Ne postoje riječi kojima bih umio iskazati svoju sreću i zahvalnost. Da ste sakupili pet maraka, previše je. Želim naglasiti kolika je važnost to što imate tako plemenite namjere i činite velika dijela. U tome je vaš značaj ogroman, ne samo za mene i ne samo za Ferhadiju, već i za čitavu BiH i sigurno i šire  naglasio je ef. Čamdžić.

Veoma je bitno  istaći imena svih onih koji su neposredno učestvovali u prikupljanju donacija tokom ovih godina, a i na drugi način podržavali ovaj humani projekat.

 To su: Haris Radaslić, Džemil Vajrača, Almir Memić, Esmina Malkić, Zlatko Avdagić, Ornela Živković, Edina Ljeskavica, Adnan Prlja, Ilijaz Mahmutović, Fatima Mahmutović, Dženita Kasum, porodica Golalić i Mirsad Filipović.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svim donatorima na ukazanom povjerenju i nadamo se da će i njihovi prilozi doprinijeti bržoj izgradnji najvećeg, najljepšeg i najznačajnijeg objekta islamske kulture u našem gradu i šire.

SPISAK DONATORA:
Ovdje mozete pogledati spisak donatora za Ferhadiju u PDF formatu.

Posjeta izgradnji Ferhadije: FOTO ALBUM
Banja Luka srcem za Ferhadiju: FOTO ALBUM
Ferhadija: FOTO ALBUM
@font-face { font-family: "Cambria"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 10pt; font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }

Sve troškove vezane za akciju (reklamni materijal, poštanski troškovi i svi ostali troškovi) snosili su:
Asocijacija mladih ”Banja Luka u srcu ”
Savez Banjalu
čana u Švedskoj
PlivitTrade AB
Schildersbedrijf Merak
www.blusrcu.ba
blusrcu.ba-Banja Luka srcem za Ferhadiju 2010. godine

 

Asocijacija mladih ”BL U SRCU”

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=746&title=Banja-Luka-srcem-za-Ferhadiju-2010--godine