Sportske aktivnosti "BLUSRCU" 2010. godine
22/03/2011 18:48 - Administrator

blusrcu.ba-Sportske aktivnosti "BLUSRCU" 2010. godineU okviru manifestacije Vezeni Most 2010. godine organizirane su i sportske aktivnosti u odbojci na pijesku, street basketu i malom nogometu za juniore i seniore.

 
U Street basketu, u dvije kategorije učešče je uzelo ukupno 16 ekipa. Uz
Gorana Simovića
rukovoditelja košarkaške škole u B.Luci  turnir su
pomogli polaznici
škole basketa iz Banja Luke i poznati košarkaški
sudija Rasim Dizdarević
. Bio je to veoma zanimljiv i kvalitetan turnir
pod kordinacijom Ferida Lukačevića.

 

 U odbojci na pijesku takmičilo se 18 ekipa svrstanih u dvije kategorije i to omladinki i drugu kategoriju mješovitih ekipa te dvije dječije ekipe koje su nastupile revijalno.

 

U malom nogometu  do 16 takmičile su se 24 ekipe sa 96 učesnika što pokazuje veliki interes omladine za ovu sportsku granu. U malom nogometu za seniore nastupile su takođe 24 ekipe sa 96 učesnika.

 
blusrcu.ba-Sportske aktivnosti "BLUSRCU" 2010. godineblusrcu.ba-Sportske aktivnosti "BLUSRCU" 2010. godine

Revijalne utakmice juniora i seniora između FK BORAC – BLUSRCU pobudilo su veliko interesovanje i uprkos nepodnošljivoj vrućini legende Borca Špica, Marjanović i ostali pokazali su dio svoje nogometne umješnosti. Rezultat nije bio toliko važan koliko druženje mladih talenata i provjerenih majstora najljepše sporedne stvari na svijetu. Koordinatori su bili Mesud Mulaomerović i Damir Špica a izvrsno je sudio Narcis Hadžiselimović.

 

Vrijedno je istaći da je ove godine odaziv premašio sva očekivanja. Učestvovalo je preko 400 sportista, a njihove nastupe pratilo je više od hiljadu posjetilaca.

U svim kategorijama sportskih aktivnosti ( basketa, odbojci na pijesku, malog nogometa do 16 godina i malog nogometa za seniore ) nagrađene su sve tri prvoplasirane ekipe simboličnim novčanim nagradama i medaljama. Da sav ovaj sportski program bezprijekorno funkcioniše i prođe bez ijednog incidenta zaslužni su: Muhamed Ibrahimbegović-PaladaGoran Simović, Ferid Lukačević, Narcis Hadžiselimović, Džemil Vajrača, Esmina Malkić i Elvedin Krhalić.

Na kraju takmičenja uz obavezna slikanja, podjele priznanja i rukovanja

poruka svih učesnika bila je - Vidimo se i do godine u našoj Banja Luci na

novom sportskom druženju. U prelijepom ambijentu, uz žubore Vrbasa na Slapu, družila se i takmičila omladina, a sve je to popratilo bučno navijanje mnogobrojnih posjetilaca.

Revijalni nogometni susret BLUSRCU - FK Borac: FOTO ALBUM
Turnir u nogometu do 16 godina: FOTO ALBUM
Turnir u nogometu za seniore:  FOTO ALBUM
Turnir u odbojci i kosarci: FOTO ALBUM

 

Asocijacija mladihBL U SRCU
http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=745&title=Sportske-aktivnosti-BLUSRCU-2010--godine