Sportske aktivnosti "BLUSRCU" 2009. godine
22/03/2011 18:46 - Administrator
@font-face { font-family: "Cambria"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 10pt; font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; } blusrcu.ba-Sportske aktivnosti "BLUSRCU" 2009. godineU okviru tradicionalne manifestacije Vezeni Most koja se održala u periodu od 10. jula-11. jula 2009. godine u Banja Luci, organizovane su sportske aktivnosti  ”BL U SRCU” u odbojci, košarci i malom nogometu za juniore i seniore.

@font-face { font-family: "Cambria"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 10pt; font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }


Članovi Asocijacije mladih ”BL U SRCU”  su po prvi put direktno,  kao asocijacija učestvovali u organizaciji i vođenju sportskih aktivnosti. Takođe moramo napomenuti da je malo-nogometni turnir za juniore i senore po prvi put organizovan na inicijativu asocijacije mladih ”BL U SRCU”. Organizovanje malo- nogometnog turnira pokazalo se punim pogotkom pošto je  odaziv premašio naša očekivanja. Za juniorski turnir se prijavilo 11 ekipa dokse  za seniorski turnir prijavila 21 ekipa. Sa preko 120 učesnika održan je po prvi put malo- nogometni turnir  za juniore i seniore u Desnoj Novoseliji na školskom dvorištu OŠ Milan Rakić. Pehare i medalje koji su podjeljeni za najbolje ekipe i pojedince, finansirala je direktno Asocijacija mladih ”BL U SRCU”. Takođe osim pehara i medalja asocijacija je nabavila veći broj lopti, oznaka i drugih sredstava koji su bili potrebni za što bolje organizovanje sportskih aktivnosti.
blusrcu.ba-Sportske aktivnosti "BLUSRCU" 2009. godineblusrcu.ba-Sportske aktivnosti "BLUSRCU" 2009. godine

Usklopu istih odigrana je  po prvi put revijalna utakmica junoira i seniora protiv ekipe veterana FK BORCA. Ekipa juniora i seniora nastupala je u majicama ”BL U SRCU” dok ekipe juniora i veterana FK Borca u svojim tradicionalnim dresovima FK Borca. Ova utakmica je pobudila veliko interesovanje što je rezultiralo velikom posjetom jer su se mnogi odlučili provesti jedno lijepo popodne na gradskom stadionu. Bilo je to spontani i nostalgično  druženje sa našim sportskim idolima. Nametnuo se opšti zaključak  da se revijalna utakmica pretvori u tradiciju ukoliko to okolnosti budu dozvoljavale. Jer ovo je jedan od ispravnih puteva koji vode zbližavanju mladih Banjalučana koji žive u Banjaluci sa nama koji smo, naćalost, izvan nje..

Veoma je bitno  spomenuti sve one koji su doprinijeli, svojim angažmanom, da se ove sportske aktivnosti realizuju: Muhamed Ibrahimbegović-Palada, Narcis Hadžiselimović, Ferid Lukačević, a ispred Asocijacije mladih ”BL U SRCU” Džemil Vajrača, Esmina Malkič, Almir Memić, Haris Radaslić i Emir Vajrača.

Turnir u nogometu do 16 godina: FOTO ALBUM

Juniori ekipe: Mahala, Momci iz Lovca, Borac, Mladost, Novoselija, Lauš, Močila, Banja Luka u srcu, Mladi lavovi, Gornji Šeher i Čuperak.

1. Mahala            2. Banja Luka u srcu                        3. Momci iz Lovca

Fair play ekipa: Močila, Najbolji strijelac: Vidimlić Amar, Najbolji igrač: Čavka Denis, Jedina djevojka turnira: Tulek Selma.

Turnir u nogometu za seniore: FOTO ALBUM

Seniori ekipe: Banja Luka u srcu, Mejdan, Džes ba, Obe live, Kafe Bob Rock, Loanda, Mladi lavovi, Spavalice, Crnci, Mahala, Momci iz Lovca, Desna Novoselija, El Skandinavija, Sitari, Gornja i Donja mahala, Hiseta i Tuborg.

1. Desna Novoselija                        2. Mejdan                        3. Banja Luka u srcu

Fair play ekipa: Hiseta, najinteresantnija ekipa: Spavalice, najborbenija ekipa: Momci iz Lovca, Najbolji strijelac Emir Vajrača i najbolji igrač Džemil Vajrača.
blusrcu.ba-Sportske aktivnosti "BLUSRCU" 2009. godine

 
Revijalni nogometni susret BLUSRCU - FK Borac: FOTO ALBUM

Ekipa juniora: FK Borac ­– ”BL U SRCU”              5 – 2

Za ekipu ”BL U SRCU” nastupali: Handar Damir, Dženanovic Benjamin, Osmančević Amar, Ramić Amir, Hadžiselimović Aldin, Čavka Denis, Mehinagić Indir, Handan Sami, Čaus Semir, Hadžić Denis, Dizdar Mirza, Vidimilić Amar, Kasum Edin, Ašić Haris i Dželić Belmin.

Ekipa seniora: FK Borac – ”BL U SRCU”             0 -2

Za ekipu ”BL U SRCU” nastupali: Karalić Slobodan, Muslić Idriz, Spahić Mirza, Kasum Anes, Spahić Mersad, Čizmić Mirza, Vajrača Emir, Gunić Rijad, Opardija Anes, Dželić Amir, Vajrača Džemil, Osmančević Edin, Džanić Amir, Selimović Narcis i Gunić Ensar.

 

Ovom prilikom ćelimo  se zahvaliti svim učesnicima i posjetiocima, a takođe svima onima koji su uložili mnogo truda i dali nemjerljiv doprinos da se sportske aktivnosti održe. Još jednom se zahvaljujemo svima na lijepom druženju i vidimo se ponovo.

p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; } p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }

 

Zahvalnica za podršku u organizaciji 6. susreta

             Banjalučana „Vezeni most – 2009“

 

 

Asocijacija mladih ”BL U SRCU”

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=743&title=Sportske-aktivnosti-BLUSRCU-2009--godine