Video nadzor za Medzlis IZ Banja Luka 2009. godine
22/03/2011 18:46 - Administrator

blusrcu.ba-Video nadzor za Medzlis IZ Banja Luka 2009. godineČesto gledajući i slušajući ružne vijesti, koje su sve češče dolazileputem medija, o napadanju i skrnavljenju vjerskih objekata iz BiH i moje Banjaluke, nametalo mi se pitanje zaštite obnovljenih vjerskih objekata u Banjaluci.

Vrlo često se u 2009. godini događalo da su pojedinci i grupe vandala vršili kojekakve štete i neprimjerne napade na obnovljene vjerske objekte i to me je ponukalo da Asocijacija  mladih “BLUSRCU”  nešto poduzme za zaštitu istih objekata u svom gradu

U kontaktu sa ostalim članovima Asocijacije mladihBLUSRCU”  odlučili smo da nas nekoliko prilikom  fudbalskog susreta BiHBelgija u Belgiji, prikupimo novac  i kupimo Video nadzor sa noćnim IC uređajem I uručimo ga ljudima iz  IZ medžlisa Banja Luka. 

Preko našeg prijatelja iz Mostara i voljom njegovog pooslodavca ovdje u Holandiji uspjeli smo da za veoma nisku cijenu  dobijemo Arimech video nadzor sa vanjskim IC noćnim kamerama i 2 unutrašnje video kamere za mogućnost snimanja od 24 sata .

31.03 2009 je uručen Video nadzor uposlenima u Medžlisu Islamske zajednice Banja Luka.

Donatori za video nadzor:

Haris Radaslic 50 eura
Spahic Mustafa 50 eura
Omukic Rijad 50 eura
Vajraca Dzemil 50 eura
Vajraca Ahmet i Mirveta 50 erua
Vajraca Emir i Carolina 20 eura
Vajraca Amir 50 eura
Memic Almir 60 eura
Sipo Muris 60 eura
Asocijacija mladih ”BL u srcu” 40 eura


Slike  možete da vidite ovdje: Foto AlbumAsocijacija mladih ”BL U SRCU”

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=742&title=Video-nadzor-za-Medzlis-IZ-Banja-Luka-2009--godine