Zaustavimo nelegalno oduzimanje imovine FK "Jedinstvo"
07/02/2011 22:35 - Administrator
blusrcu.ba-Zaustavimo nelegalno oduzimanje imovine FK "Jedinstvo"Opštinski odbor SBB BiH Banja Luka šokiran je posljednjom odlukom opštine Banja Luka i gradonačelnika ovog grada, gospodina Dragoljuba Davidovića, u kojoj se predlaže potpuno odzimanje imovine, od 15 dunuma zemlje, u vlasništvu banjolučkog Fudbalskog kluba „Jedinstvo" iz Vrbanje.

Naime, bez ikakvoga obrazloženja gradonačelnik predlaže da se kompletna imovina kluba oduzme i prepiše na grad Banja Luku. FK „Jedinstvo" postoji još od 1953. godine, a stadion kao i kompletna infrastuktura upisni su 1/1 na klub.

Nažalost, početkom nemilih događaja na našim prostorima klub je prestao sa radom da bi, zatim, 2005. godine nastavio sa aktivnostima. Klub je, također, predao tužbu za povrat uzurpirane imovine u maju 2009. godine i taj proces je u toku.

Kompletnu imovinu kluba trenutno bespravno koristi FK „Džaja" i to još od 1993. godine kojem se namjerava prepisati imovina FK „Jedinstvo".

FK „Jedinstvo" je simbol Vrbanje, simbol Banja Luke, i predstavlja jedan od stubova povratka i opstanka Bošnjaka na ovim prostorima. „Jedinstvo“ je uvijek bio multietnički klub, kao što je i danas, i jedini cilj kluba je da nastavi svoje postojanje.
 
OO SBB BiH Banja Luka se iskreno nada će se ovaj proces zaustaviti, i ovim putem pozivamo sve institucije koje su u mogućnosti da pomognu pri zaustavljanju ove očite zloupotrebe. Oduzimanjem imovine FK „Jedinstvo" dovelo bi do automatskog gašenja kluba, što bi bilo katastrofalno za sve povratnike i simpatizere kluba.

 OO SBB BiH Banja Luka

Izvor vijesti: sbbbh.ba

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=721&title=Zaustavimo-nelegalno-oduzimanje-imovine-FK-Jedinstvo