Uhapšen zbog pogibije bicikliste
31/01/2011 21:31 - Administrator
blusrcu.ba-Uhapšen zbog pogibije bicikliste
Policija je u nedjelju uveče pronašla i uhapsila Aleksandra Jagodića (18) iz Banjaluke, koji je nekoliko časova ranije skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo biciklista Đulaga Ćošabić (54) iz banjalučkog naselja Česma.


Jagodić je biciklistu udario u nedjelju, oko pola jedan iza ponoći, na Bulevaru Živojina Mišića, kod banjalučke "Toplane".

Nakon nesreće Jagodić je pobjegao, a policija ga je pronašla i uhapsila u nedjelju, oko 20.40.

Nakon hapšenja od nesavjesnog vozača je oduzet FIAT marea, a Jagodić je nakon kriminalističke obrade pušten da se brani sa slobode.

Policija je protiv vozača podnijela izvještaje banjalučkom Okružnom tužilaštvu zbog izazivanja nesreće i nepružanja pomoći povrijeđenoj osobi.

Podsjetimo, nepoznati vozač koji je pobjegao s mjesta nesreće u nedjelju iza ponoći udario je biciklistu koji se kretao Bulevarom Živojina Mišića prema banjalučkom naselju Česma.

Nakon što je udario biciklistu s leđa, tada nepoznati vozač pobjegao je u nepoznatom pravcu.

Policija u prvim časovima istrage nije mogla utvrditi ni identitet nastradalog bicikliste koji kod sebe nije imao dokumenate.

"Nezavisnim" je potvrđeno da je tijelo Ćošabića juče identifikovao njegov brat u Zavodu za sudsku medicinu RS.

Obdukcija je pokazala da je nesrećni biciklista preminuo uslijed teških povreda vitalnih organa.

Tokom višečasovne istrage, policija je u nedjelju oko 20.40 pronašla FIAT mareu i uhapsila Jagodića, osumnjičenog vozača.

Izvor vijesti: Nezavisne
http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=714&title=Uhap%C5%A1en-zbog-pogibije-bicikliste