Novo ruho za auto-kamp
08/02/2009 13:00 - BanjaLukauSrcu
Auto-kamp u Krupi na Vrbasu biće uskoro obogaćen novim sadržajima s elmentima koji bi
mogli da zadovolje evropske standarde, potvrdili su u Rafting-klubu "Kanjon"
koji su realizatori ovog projekta.

Auto-kamp u Krupi na Vrbasu biće uskoro obogaćen novim sadržajima s elmentima koji bi mogli da zadovolje evropske standarde, potvrdili su u Rafting-klubu "Kanjon" koji su realizatori ovog projekta.

Cilj nam je da u okviru kampa izgradimo sadržaje koji će zadovoljavati evropske standarde. Na prvom mjestu velike travnate parkinge, mjesta za kamp-prikolice i šatore - rekao je Aleksandar Pastir, predsjednik Rafting-kluba "Kanjon", te dodao da u okviru kampa već postoje mokri čvorovi i tuš-kabine koji će u okviru radova biti renovirani.

Pastir je rekao da je kamp trenutno na raspolaganju samo za potrebe članova kluba i obuku vodiča.

U Rafting-klubu "Kanjon" kažu da će se i nakon održavanja Svjetskog takmičenja nastaviti raditi na auto-kampu kako bi do naredne godine kamp postao centar avanturističkog turizma, a koji će biti jedan od glavnih obilježja turističke ponude u gradu.

- Namjera je da se u narednim godinama na više lokacija izgrade auto-kampovi za kojima postoji velika potreba s obzirom na broj turista koji se opredjeljuju za ovu vrstu turizma. Prema našim procjenama na širem području grada trebalo bi postojati deset auto-kampova - ističe Pastir.

Kapacitet auto-kampa još uvijek nije poznat, kao ni finansijska sredstva koja će biti uložena, to ćemo znati tek po finalnoj izradi projekta - kaže Pastir i dodaje da bi kamp u potpunosti trebalo da bude realizovan do kraja ove ili početka sljedeće godine.

On je naglasio da će do svjetskog takmičenja, koje će se održati u maju, biti obezbijeđeni osnovni sadržaji koji će zadovoljiti potrebe učesnika i gostiju.

U Administrativnoj službi Grada kažu da će do Svjetskog prvenstva u raftingu koji će se održati na Vrbasu biti sanirana saobraćajna infrastruktura.

- Radovi će se izvoditi na sanaciji prilaznih puteva, proširenju parkinga, s obzirom da se očekuje veliki broj gostiju i učesnika na raftingu - rekao je Milenko Šajić, portparol Administrativne službe Grada, te dodao da Grad teži ka tome da se turizam na Vrbasu podigne na evropski nivo i da turistička ponuda bude sadržajnija.

(Fokus)
Izvor vijesti: Banjalukalive
http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=71&title=Novo-ruho-za-auto-kamp