VIDEO-CENTAR BANJALUKE: Policajci uzimaju mito pred očima građana
26/01/2011 21:22 - Administrator
blusrcu.ba-VIDEO/CENTAR BANJALUKE: Policajci uzimaju mito pred očima građanaPogledajte video snimak na kojem se jasno vidi kako dvojica saobraćajnih policajaca MUP-a Republike Srpske u centru Banjaluke uzimaju mito od vozača putničkog automobila! Sve se desilo u Kninskoj ulici kod tržnog centra "Ekvator" prije otprilike mjesec dana, a video snimak koji traje više od tri minuta načinjen je kamerom sa obližnje zgrade.

Da apsurd bude veći, policajci su novac uzeli pred očima građana koji su se nalazili u autobusu gradskog prevoza, a koji se zaustavio na stajalištu neposredno iza njih.


VIDEO:


Kako se jasno vidi na snimku, dvojica policajaca su zaustavila automobil i oko minut i po razgovarali sa vozačem dok je sjedioo na svom sjedištu. On im je, kako je uobičajeno, pokazao dokumenta, koja su policajci "analizirali". Potom su i vozač i saobraćajci prešli sa druge strane automobila, na trotoar, gdje su nastavili raspravu.

Jedan od policajaca je iz džepa uzeo olovku i papir sa namjerom da vozaču napiše prekršaj. Rasprava je trajala sve dok vozač - muškarac iz novčanika nije izvadio novac i dao ga saobraćajcu sa svoje lijeve strane. Ipak, vrijednost novčanice se ne vidi na snimku. Odmah potom vozač je dobio nazad svoja dokumenta, a policajci su nastavili da šetaju trotoarom. Jedan od njih je zadovoljno trljao ruke, dok se automobil udaljavao od njih u pravcu Bulevara cara Dušana.

Direktor policije RS Gojko Vasić potvrdio je za "EuroBlic" da je MUP RS upoznat sa snimkom na kojem se vidi primanje mita i naveo da je protiv saobraćajaca već pokrenut disciplinski postupak.

- Prema našim saznanjima, snimak je nastao krajem decembra prošle godine. Odgovorni za ovakve stvari u MUP RS biće uvijek kažnjeni, zato je protiv policajaca već pokrenut diciplinski postupak - naveo je Vasić, ne želeći da otkrije imena saobraćajaca. On upozorava da je primanje i davanje mita kažnjivo, zbog čega policija utvrđuje i identitet vozača koji je saobraćajce častio novcem. 

Izvor vijesti: Blic, BLIN MAGAZIN/ma

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=709&title=VIDEO-CENTAR-BANJALUKE-Policajci-uzimaju-mito-pred-o%26%23269%3Bima-gra%26%23273%3Bana