21. VIJEK U BANJALUCI: Konjskim kolima od kontejnera do kontejnera
18/01/2011 10:10 - Administrator
blusrcu.ba-21. VIJEK U BANJALUCI: Konjskim kolima od kontejnera do kontejneraFotografija koju je zabilježio reporter BLIN MAGAZINA ilustruje stvarnost 21. vijeka u Banjaluci. Konjska kola, mada zabranjena na užem gradskom području, i dalje su u upotrebi u našem gradu, i to za obilazak gradskih kontejnera! Pogledajte fotografije!

Prema Zakonu o bezbjednosti saobraćaja, zabranjeno je kretanje zaprežnim vozilima autoputem i putem rezervisanim za motorna vozila. U Banjaluci, na užem području grada, na nekoliko mjesta postoji saobraćajni znak zabrane kretanja zaprežnim vozilom. Na onim mjestima gdje nema znaka dozvoljeno je kretanje konjskim zaprežnim vozilom, a tu je u širem području grada.

Ako zatekne konjsku zapregu parkiranu u gradu, Komunalna policija protiv vlasnika podnosi prekršajni nalog.

Konjsku zapregu u Banjaluci najčešće koriste Romi koji nisu upoznati sa zabranom, a u februaru prošle godine, ostalo je zabilježeno da je kočijaš konjskom zapregom ušao u haustor robne kuće "Kastel", na zaprepaštenje prolaznika.

Kopanje po kontejnerima i konjska kola / foto: BLIN

Kopanje po kontejnerima i konjska kola / foto: BLIN

Kopanje po kontejnerima i konjska kola / foto: BLIN

Izvor vijesti: BLIN MAGAZIN/ma

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=700&title=21--VIJEK-U-BANJALUCI-Konjskim-kolima-od-kontejnera-do-kontejnera