Borba za život jedanaestogodišnjaka
09/12/2010 17:33 - Administrator
blusrcu.ba-Borba za život jedanaestogodišnjakaJedanaestogodišnji M.V, koji je u srijedu u Banjalučki klinički centar dovezen bez svijesti nakon što je više minuta proveo pod vodom na gradskom Olimpijskom bazenu, odvojen je od aparata za vještačko disanje, ali su prognoze i dalje neizvjesne - saopšteno je Srni iz Kliničkog centra.

Dječak, koji trenira plivanje pet godina, u srijedu u 15.05 časova vozilom hitne pomoći dovezen je u prijemnu ambulantu i hospitalizovan na Odjeljenju za intenzivnu njegu, gdje su se ljekari nekoliko sati borili za njegov život.

Dovezen je u besvjesnom stanju. Odmah je priključen na aparat za vještačko disanje i obezbijeđen je neprekidan nadzor medicinskog osoblja.

Kako Srna nezvanično saznaje, do gušenja M.V, koji pliva već pet godina, došlo je prije treninga, a ne u toku treninga, i on je proveo pet minuta pod vodom. Trener ne dozvoljava ulazak u vodu prije treninga i V.M. je samovoljno ušao u bazen. Nadzorne kamere su snimile da nije bilo nikakvog naguravanja.

Prema saopštenju CJB Banjaluka, dječak se počeo gušiti juče u 14.35 časova za vrijeme treninga, a nakon intervencije spasilaca prebačen je u Klinički centar.

Policija je na licu mjesta obavila razgovor sa trenerom Plivačkog kluba "22. april" Goranom Grahovcem i spasiocem Mirkom Jovičićem i preduzeće određene mjere i radnje kako bi se utvrdilo da li je bilo kakvih propusta odgovornih lica, odnosno trenera. Biće saslušani svi koji su bili prisutni, te izvršen uvid u ljekarsko uvjerenje da dječak može da se bavi ovim sportom.

Izvor vijesti: Nezavisne

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=679&title=Borba-za-%C5%BEivot-jedanaestogodi%C5%A1njaka