Statua za evropsko partnerstvo
08/12/2010 16:57 - Administrator
blusrcu.ba-Statua za evropsko partnerstvoPovodom obilježavanja četvrte godine djelovanja Evropskog pokreta u BiH i obilježavanja Dana Evrope, gradonačelnik Dragoljub Davidović u ime Grada je primio priznanje, Statuu za evropsko partnerstvo 2006-2010. Priznanje mu je uručio predsjednik Evropskog pokreta u BiH, Predrag Praštalo.

Zahvaljujući na priznanju, Davidović je rekao da je Evropski pokret prepoznao Banju Luku kao grad koji promoviše evropske vrijednosti.

- Iza nas su ostala teška vremena i nastojali smo da se vratimo na pravi kolosjek, te promovišemo i njegujemo evropske vrijednosti. Banja Luka i cijeli region, geografski i na svaki drugi način, pripadaju Evropi. Određene evropske vrijednosti jesu put ka savremenom društvu i kao takve ih treba prihvatati - naglasio je gradonačelnik.

Kao pokazatelje njegovanja evropskih vrijednosti Davidović je naveo činjenicu da je Banja Luka danas član nekoliko evropskih asocijacija gradova, te da je uključena u porodicu gradova koji se aktivno bore protiv klimatskih promjena. Takođe, Banja Luka je grad koji je dobio mnoga priznanja i u oblasti njegovanja prava nacionalnih manjina.

Predsjednik Evropskog pokreta u BiH, Predrag Praštalo, kazao je da je priznanje dodijeljeno na osnovu dosadašnje saradnje i podrške koju je Grad Banja Luka davao Evropskom pokretu u BiH. On je podsjetio da je Banja Luka prošle godine od strane Pokreta proglašena za evropski grad, a Davidović za evropskog gradonačelnika BiH.

- Uvijek kada dođemo u Banju Luku primijetimo napredak koji vaš grad ostvaruje i sigurno je da Banja Luka može biti pozitivan primjer svima, ne samo u BiH, već i mnogo šire - istakao je Praštalo.

Izvor vijesti: Fokus

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=676&title=Statua-za-evropsko-partnerstvo