"Zvali su me godinama, konačno sam pristao": Dino Merlin predstavnik BiH na Eurosongu
01/12/2010 20:55 - Administrator
blusrcu.ba-"Zvali su me godinama, konačno sam pristao": Dino Merlin predstavnik BiH na EurosonguDino Merlin će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na 56. Takmičenju za Pjesmu Evrovizije naredne godine u  Düsseldorfu u Njemačkoj. To je večeras saopšteno u specijalnoj emisiji "U susret BH Eurosongu 2011" koja je emitovana uživo na Radioteleviziji Bosne i Hercegovine.

Na osnovu Pravila Takmičenja za Pjesmu Evrovizije 2011, Javni radiotelevizijski servis Bosne i Hercegovine – BHRT je odlučio da za predstavnika BiH na Eurosongu 2011. angažuje značajnog autora i izvođača u oblasti popularne muzike koji svojim umjetničkim djelovanjem ostvaruje vrhunske rezultate i svojim radom i uspjesima u karijeri garantuje najviše profesionalne standarde. Vodeći se tim kriterijumima, BHRT je pozvao Dinu Merlina da sa svojom autorskom kompozicijom predstavlja Bosnu i Hercegovinu na evrovizijskom takmičenju u Njemačkoj.

"Unazad nekoliko godina zaobilazio sam Eurovizijsko takmičenje kao opciju koja mi je nuđena. Svo ovo vrijeme direkciji BH Eurosonga sam sugerisao da biraju nekog drugog, te predlagao i Harija, i Laku, i Reginu, kao i druge muzičare. Međutim, na ovogodišnji poziv BHRT-a odgovorio sam potvrdno. Možda su razlog svi oni ljudi koji vole moje pjesme i očekuju to od mene. Možda je razlog i naša sumorna svakodnevica i moja potreba da dam svoj doprinos boljem imidžu Bosne i Hercegovine. Ja sam u usred rada na novom albumu, tako da sam pun ideja. Sada je vrijeme da najbolje od njih uobličim u pjesmu koja će predstavljati moju zemlju na Euroviziji 2011. Kao čovjek koji teži najboljem, možete biti sigurni da ću u i ovaj projekat unijeti maksimalnu energiju i predan rad."  - ovom prilikom je izjavio Dino Merlin.

BHRT će premijerno predstaviti pjesmu predstavnicu na Eurosongu 2011. u specijalnom tv show-u koji će biti emitovan u nedjelju, 20. februara 2011. godine. Autor muzike i teksta i izvođač pjesme predstavnice Bosne i Hercegovine bit će Dino Merlin.

Izvor vijesti: 24sata.info

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=674&title=Zvali-su-me-godinama-kona%26%23269%3Bno-sam-pristao-Dino-Merlin-predstavnik-BiH-na-Eurosongu