Akcija "Ja i BiH za Gazu"
26/10/2010 19:24 - Administrator

blusrcu.ba-Akcija "Ja i BiH za Gazu"Udruženje Međunarodni forum solidarnosti Emmaus(MFS) na inicijativu svojih volontera je organizovao humanitarnu akciju pod nazivom „Ja i BiH za Gazu”, sa ciljem prikupljanja hrane, lijekova, higijenskih potrepština, deka, jastuka, pokrivača i ostalih medicinskih sredstava za ugroženo stanovništvo Gaze.



Udruženje Međunarodni forum solidarnosti - Emmaus (MFS) na inicijativu svojih volontera je organizovao humanitarnu akciju pod nazivom „Ja i BiH za Gazu”, sa ciljem prikupljanja hrane, lijekova, higijenskih potrepština, deka, jastuka, pokrivača i ostalih medicinskih sredstava za ugroženo stanovništvo Gaze. Akcija je počela 29. januara 2009. godine i imala je za cilj direktnu dostavu prikupljene pomoći u pojas Gaze.
Prema pristiglim informacijama od strane UN-a, neophodna pomoć je svrstana u četiri grupe, a tiče se osnovnih životnih namirnica, sredstava za ličnu higijenu, lijekova i novca.  
Zvanično prikupljanje pomoći je počelo u ponedjeljak, 02. 02. 2009. godine. Obavjestili smo sugrađane da svi koji žele dati svoj skromni doprinos  budu slobodni da to učine svakim danom od 9h do 19h, na adresi Udruženja Međunarodni forum Solidarnosti - EMMAUS, Ured u Tuzli, (Elektrotehnička škola Tuzla- Zapadni ulaz), gdje  se pristigla pomoć prikupljala.
Kao i svaki put volonteri Međunarodnog foruma solidarnosti-EMMAUS su dali svoj veliki doprinos.
Zahvaljujući njihovoj angažovanosti i nesebičnoj pomoći svih građana akcija „Ja i BiH za Gazu” je uspješno realizovana.


@font-face { font-family: "Cambria Math"; }@font-face { font-family: "Calibri"; }@font-face { font-family: "Tahoma"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 10pt; line-height: 115%; font-size: 11pt; font-family: "Calibri","sans-serif"; }a:link, span.MsoHyperlink { color: blue; text-decoration: underline; }a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed { color: purple; text-decoration: underline; }.MsoChpDefault { font-size: 10pt; }div.Section1 { page: Section1; }

U okviru aktivnosti  vezanih za pomoć stanovništvu Gazze, MFS-EMMAUS je 10. avgusta 2009. godine dobio i konačno rješenje o registraciji kancelarije naše humanitarne organizacije u naselju
Er – Rimal, Ulica El – Džela' broj 30.

Predstavnik naše organizacije će putovati u Gazzu, u organizaciji GAZA FREEDOM MARCH u periodu od 23. decembra 2009. godine do 2. januara 2010. godine.  U toku svog boravka u Gazzi, naš predstavnik će na licu mjesta pokušati identificirati potrebe koje će MFS-EMMAUS, po njegovom povratku, pokušati pretvoriti u konkretne projekte pomoći, što je i bio cilj naše akcije od njenog samog početka.

Svi koji žele da nam pomognu, mogu direktno da nam se obrate:
Duje bb, 74 207 Klokotnica
Doboj Istok
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 35 72 60 20
Fax: +387 35 72 60 20
Email: forum.solidarnosti@bih.net.ba

Izvor vijesti: mfs-emmaus.ba
http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=645&title=Akcija-Ja-i-BiH-za-Gazu