KUP EHF Dug iz Ankare duplo naplaćen BORAC ? ANKARASPOR= 39:23 (14:13)
10/10/2010 10:52 - Administrator
blusrcu.ba-KUP EHF Dug iz Ankare duplo naplaćen BORAC  – ANKARASPOR=  39:23 (14:13)


Nakon blamaže u Ankari banjalučki rukometaši su u revanšu, u Boriku, demolirali goste iz Turske i 'naplatili' dug, minus iz Ankare, više od duplo.


Iako prvi dio utakmice nije mnogo obećavao jer su Turci bili u vodjstvu i sa +3 razlike i sve je slutilo na još jedno iznenađenje i novu blamažu.
A onda su, u drugom poluvremenu i to zadnjih 25 minuta, Markovićevi puleni su 'proradili', ubacili u šestu brzinu i slom gostiju je započeo.

Borac je napravio fantastičnu seriju, brzo dostigao -7 iz Ankare, a onda naprosto demolirao prosječne turske rukometaše koji su u tim trenucima izgubili i volju i snagu da se nose sa Banjalučanima. Najzaslužniji za preokret su bili,  do tad indisponirani, golmani. Proradio je Blažević a pogotovo Dejanović, kao i fenomenalna odbrana koja je omogućavala brze kontre i lake golove, najviše preko Melića, Panića i Karačića.
Odavno Borac nije dobro odigrao jednu utakmicu kao što je to uradio u 25 minuta drugog poluvremena kad su i napravili razliku od konačnih +16!

Samo ovakvom igrom, u odbrani i napadu, i pristupom igrača svojim zadacima na parketu  Borac može da stremi ka višim ciljevima i mjestu u rukometnom svijetu koje mu je  godinama, prošlog vijeka, i pripadalo.

Raduje ova igra i plasman u naredni krug evropskog takmčenja, jer se moglo vidjeti da je Borac, ipak, na pravom putu, a igra protiv Konjuha i u Ankari je vjerovatno bila malo opuštanje shodno našem mentalitetu – 'lako cemo'.

Trener Marković je blistao nakon utakmice i ono što je obećao to je, zajedno sa svojim momcima, i ispunio i to u  mjeri i na način koji, moguće, ni on sam nije vjerovao.

Svi igrači su dali svoj puni doprinos, ali ipak treba istači sve boljeg mladog Panića, provjerenog Karačića i oba golmana, ali samo u drugom poluvremenu, a na ovoj utakmici vrlo pozitivno je iznenadio Peđa Dejanović koji je branio u velikoj formi.
Najbolji strijelac je bio Fahrudin Melić sa 8 golova, mada je imao dosta promašaja i nerezonskih poteza. Panić i Karačić su postigli po 7 golova.

Borac će slijedećeg suparnika saznati 12. oktobra kada je izvlačenje parova za slijedeće kolo Kupa EHF.

Sada su na redu prvenstvene utakmice i u Borik stiže ekipa Gradačca sa kojom Borac ne bi trebao imati većih problema, pogotovo ako ponovi drugo poluvrijeme utakmice protiv Ankara Spora.

Izvor vijesti: BL Sportski Portal
http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=637&title=KUP-EHF-Dug-iz-Ankare-duplo-napla%26%23263%3Ben-BORAC---ANKARASPOR--3923-1413