PRONAĐEN STANISLAV KOLJANČIĆ: Neidentifikovana lica nanijela povrede bivšem vlasniku 'Kajaka'
07/10/2010 19:41 - Administrator
blusrcu.ba-PRONAĐEN STANISLAV KOLJANČIĆ: Neidentifikovana lica nanijela povrede bivšem vlasniku 'Kajaka'
Pripadnici Centra javne bezbejdnosti Banjaluka i Specijalnog tužilaštva Republike Srpske kasno sinoć pronašli su Stanislava Koljančića, bivšeg vlasnika kafića "Kajak" u Banjaluci, čiji je nestanak prijavljen policiji.

Srna saznaje da su Koljančiću povrede nanijela neidentifikovana lica i da je prebačen u Kliničko-bolnički centar u Banjaluci. Pripadnici Specijalnog tužilaštva razgovarali su sa Koljančićem i o mogućim napadačima na njega.

Koljančićev automobil ''mercedes'' sinoć je pronađen na parkingu bazena u banjalučkom naselju Šeher/Srpske Toplice, a na automobilu je policija otkrila tragove krvi.

Koljančiću se, naime, izgubio svaki trag u utorak oko 19.30, kada je otišao iz kuće u Ulici Milana Radmana, a prvi trag, odnosno auto nestalog, pronađen je juče oko osam časova ujutro na parkingu bazena u Šeheru/Srpskim toplicama.

Na zadnjim vratima vozačeve strane mercedesa, kako je potvrdio izvor "Nezavisnih", pronađena je rupa od metka, dok su nakon otvaranja auta u unutrašnjosti pronađeni krvavi tragovi i to na zadnjem sjedištu, volanu i unutrašnjem dijelu krova auta.

- Radi se o manjim krvavim tragovima, a rupa od metka koja je pronađena u zvučniku na vratima iza vozačevog sjedišta ukazuje da se radi o metku manjeg kalibra. Takođe, krvavi tragovi pronađeni na volanu ukazuju da je nečija ruka bila okrvavljena - pojasnio je detalje slučaja izvor "Nezavisnih".

Zanimljivo je da su jučerašnjem uviđaju aktivno prisustvovali i istražioci Specijalnog tužilaštva RS, što ukazuje da bi ovo tužilaštvo moglo naknadno i preuzeti čitav slučaj koji je još u fazi istrage. Kako pišu "Nezavisne", policija je nakon pronalaska auta nestalog biznismena otkrila da je on zaključan, a u blizini nisu pronađeni ključevi.

Potvrđeno je i da je Koljančić vlasnik većeg broja nekretnina u Banjaluci, čiju vrijednost procjenjuju na nekoliko miliona maraka.

Na Koljančića pucano za vrijeme rata

Anes Subašić (34), alijas Mladen Subašić, koga je policija u američkoj državi Sjeverna Karolina uhapsila u julu prošle godine zajedno sa šest osoba za koje se sumnja da su planirali terorističke napade, tokom ratnih sukoba u BiH pucao je na Stanislava Koljančića, vlasnika lokala "Kajak".

Subašić je tada ispalio rafal iz mitraljeza u pravcu Koljančića, a policija je čitav slučaj zavela kao pokušaj ubistva.

Banjalučka policija je protiv Subašića u periodu između 1992. i 1996. godine, kada je i promijenio ime Anes u Mladen, podnijela veći broj krivičnih prijava zbog pokušaja ubistava, iznude, izazivanja opasnosti, nasilničkog ponašanja i teških krađa. '
Izvor vijesti: SRNA, Nezavisne/BLIN/tg

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=634&title=PRONA%26%23272%3BEN-STANISLAV-KOLJAN%26%23268%3BI%26%23262%3B-Neidentifikovana-lica-nanijela-povrede-biv%C5%A1em-vlasniku-Kajaka