VIDEO: Turski državljani snimili kako hrvatski granični policajac traži mito!
17/09/2010 12:06 - Administrator


Tri turska državljanina skrivenom su kamerom snimili hrvatskog graničnog policajca koji od njih traži pet eura mita kako bi ih pustio da pređu granicu, a video su stavili na YouTube!




www.youtube.com/watch

Na snimci nazvanoj "Corruption in customs" (odnosno "Korupcija na carini") jasno se vidi kako turski državljani dolaze na granični prelaz, gdje ih je dočekao policajac. U automobilu su imali spremnu skrivenu kameru koju policajac nije uočio, ali koja je jasno "ulovila" njegovo lice i uniformu.

Policajac je od turskog državljanina tražio da u pasoš stavi pet eura "bakšiša". Prije nego je uzeo pasoš  policajac je pogledao gleda li ga ko, a nakon što je uzeo eure pustio je Turke da pređu granicu. Pasoše u kojima nije bilo novca nije niti pogledao.

PU vukovarsko-srijemska, na čijem se teritoriju incident dogodio, obavlja istragu. Snimka je na YouTube inače postavljena još 27. juna, a ne zna se kad je nastala.

Izvor vijesti: 24sata
http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=623&title=VIDEO-Turski-dr%C5%BEavljani-snimili-kako-hrvatski-grani%26%23269%3Bni-policajac-tra%C5%BEi-mito