Sportisti čekaju novi dom
06/09/2010 18:11 - Administrator
blusrcu.ba-Sportisti čekaju novi domRekonstrukcija Sportske dvorane "Borik" počeće sljedeće godine, potvrdio je Manojla Zrnić, direktor ove dvorane. Ove godine nismo bili u mogućnosti da počnemo sa izvođenjem tih radova, jer je Grad imao velika ulaganja u neke druge projekte i nisu mogli izdvojiti dodatna finansijska sredstava za dvoranu - kazao je Zrnić, dodajući da modernizacija ovog objekat podrazumijeva zamjenu krova, električnih instalacija, parketa, zatim zamjenu rasvjete u unutrašnjosti ovog objekta, kao i spoljne rasvjete, te obezbjeđenje adekvatnog prilaza dvorani. Prema njegovim riječima, planirano je da bude urađen i jedan manji kružni tok, kako bi vozila bez zadržavanja mogla dolaziti do dvorane i odlaziti. U SD "Borik" nakon rekonstrukcije više neće biti poslovnih prostorija. Biće urađena samo jedna konferencijska sala gdje će se članovi sportskih klubova moći okupljati i dogovarati pred početak utakmica - pojasnio je Zrnić i dodao da će u novom objektu, takođe, biti sala za fitnes i teretana.

Cilj našeg projekta jeste da dvoranu približimo svjetskim i evropskim standardima za održavanje sportskih i kulturno-umjetničkih manifestacija, zbog čega smatram da će nakon što budu završeni svi radovi "Borik" sigurno biti dosta modernija i jedna od ljepših dvorana na području Republike Srpske - kazao je Zrnić.

Iz Administrativne službe Grada ističu da će finansijski pomoći rekonstrukciju Sportske dvorane "Borik", jer je to od koristi i za grad.

- U tom objektu godišnje se održava veliki broj sportskih i drugih manifestacija, na koje, osim Banjolučana, dolaze i građani cijelog svijeta, te je prvenstveno zbog toga bitno da radimo na modernizaciji tog objekta - istakao je Milenko Šajić, portparol Administrativne službe Grada.

- Ove godine radili smo na rekonstrukciji Gradskog stadiona, u šta smo uložili velika finansijska sredstva, ali već sljedeće godine počećemo s radovima na ovoj dvorani - kazao je Šajić i dodao da još uvijek nije poznat novčani iznos koji će za rekonstrukciju biti izdvojen iz gradskog budžeta.


Izvor vijesti: Fokus
http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=608&title=Sportisti-%26%23269%3Bekaju-novi-dom