Banjalučki Boni i Klajd zajedno iza rešetaka
05/06/2010 19:15 - Administrator

blusrcu.ba-Banjalučki Boni i Klajd zajedno iza rešetakaDejana Mitrašinović (24), osim pomaganja bjeguncu, učestvovala u krađi automobila koji je korišten prilikom pljačke UniCredit banke. Okružno tužilaštvo u Banjoj Luci odredilo je jučer pritvor Dejani Mitrašinović (24) iz Banje Luke, zbog sumnje da je direktno pomagala u bijegu svom mladiću Slaviši Ćulumu (26), za kojim je policija tragala od 23. aprila kada je u oružanom obračunu dvije suprotstavljene kriminalne grupe ubijen njegov mlađi brat Nedeljko.
U kući policajca
Nakon Ćulumovog hapšenja u ponedjeljak, Dejanu je saslušala policija, ali je puštena na slobodu zbog nedostatka dokaza.



Istražitelji su u međuvremenu utvrdili da je ona učesnik u krađi automobila "audi 80" u Laktašima, koje je korišteno za pljačku ProCredit banke 21. maja u Banjoj Luci. Također, utvrđeno je da je ona vozila automobil i čekala Ćuluma, Nemanju Drljaču, Bojana Šikmana (23) i Bojana Puzića (22) dok su pljačkali banku.

Ona se sumnjiči i da je direktno učestvovala u pronalasku skloništa za svog momka. Prema našim izvorima, osumnjičena je putem oglasa pronašla stan Ćulumu na adresi na kojoj je kasnije i uhapšen u Trnu.

Policija je naknadno otkrila i da je riječ o kući u vlasništvu Miće Božičkovića, banjalučkog policajca, a dio kuće Ćulumovoj djevojci izdala je njegova žena.

Odbačena veza

Naš sagovornik odbacuje svaku mogućnost povezanosti navedenog policajca s  Ćulumom, čak iako se čini nemogućim da nije primijetio da kod njega nekoliko dana stanuje osoba zbog koje se policija digla na noge.

Akcija "Kasper" jučer je intenzivirana, a istražitelji su uvjereni da su sve bliže Siniši Šakiću Kinezu i Aleksandru Babiću, za kojima traga.

Sukob između Ćuluma i Kineza tragičan epilog imao je 23. aprila, kada je u međusobnom oružanom sukobu između Ćuluma, Dejana Čajića, Aleksandra Kostića i Jovana Jošila ubijen Ćulumov 19-godišnji brat Nedeljko.

Izvor vijesti: Dnevni Avaz
http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=550&title=Banjalu%26%23269%3Bki-Boni-i-Klajd-zajedno-iza-re%C5%A1etaka