Povratnica Esma Poparić brutalno pretučena debelim kablom
04/06/2010 11:28 - Administrator
blusrcu.ba-Povratnica Esma Poparić brutalno pretučena debelim kablomRazbojnik tražio novac i brutalno je tukao tražeći novac "za Karadžića". Esma Poparić (62) iz Banje Luke zadobila je teške tjelesne povrede u predjelu grudi i ekstremiteta kada ju je, za sada nepoznati razbojnik u srijedu oko 12.45 sati napao u njenoj porodičnoj kući u ulici Sime Pandurovića u banjalučkom naselju Pobrđe.
Razbojnik spominjao Karadžića
Povrijeđena Esma jučer nam je ispričala kako je neposredno pred napad izašla ispred kuće da nahrani bolesno mače. Po povratku u kuću, u hodniku ju je sleđa napao nepoznat muškarac, za kojeg kaže da nije imao više od 30 godina.

- Na sebi je imao vojničku uniformu, na glavi maramu, pokriveno lice. Imao je i manju crnu pušku te crne rukavice. Bacio me na tlo i počeo tući gumenim kablom, koji se može uporediti s pendrekom. Govorio mi je "daj mi 5.000 maraka za Karadžića, on je tebi valjao, zbog njega si otišla u Švedsku". Molila sam ga da me pusti, govorila sam mu da nemam novca, a da s Karadžićem nemam nikakve veze. Udarao me kablom po grudima, po licu i govorio "od ovoga glava puca" - kaže Esma.

Potom ju je pokušao odvući u kupatilo kako bi je zaključao, ali se ona odbranila i pobjegla u susjednu sobu. Napadač je ušao za njom, kako nam priča, a potom kablom počeo udarati po namještaju, tvrdeći da će se "sam poslužiti novcem, ako ga ona ne da".

Modrice na rukama

 Uspjela pobjeći

-  Kada se okrenuo prema regalu, pobjegla sam u drugu sobu, u kojoj je prema glavnoj ulici bio otvoren prozor. Počela sam dozivati pomoć, a on je pobjegao glavom bez obzira, ne uzevši ništa. Odmah je došla snaha, koja sa sinom iznad naše kuće pravi sebi kuću. Oni žive u Švedskoj zapravo. Pozvala je policiju, a potom je stigla i Hitna pomoć. Policija je izvršila uviđaj i tražila ga u okolici, a ljekari su utvrdili da imam teške ozljede i višestruke podlive krvi - navodi Esma.

Esma tvrdi da je već dva puta njena kuća bila predmet pljački sitnih stvari. Tokom rata izbjegla je u Holandiju, a potom se vratila u rodnu Banju Luku. Ona je uvjerena da iza teškog napada stoji neki narkoman. Njen suprug Asim Šljivić u momentu pljačke bio je u gradu.

- Kada sam stigao, pred kućom je bila policija, Hitna... Nije mi bilo jednostavno. Ne znam zašto bi nas neko napadao. Penzioneri smo - kazao je Šljivić.

Izvor vijesti: Dnevni Avaz

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=549&title=Povratnica-Esma-Popari%26%23263%3B-brutalno-pretu%26%23269%3Bena-debelim-kablom