Slava Grada Banjaluke Spasovdan- 13. maja ove godine
12/05/2010 18:58 - Administrator

blusrcu.ba-Slava Grada Banjaluke Spasovdan- 13. maja ove godine  	 PDF verzijaBanja Luka će  ove godine obilježiti slavu Grada Vaznesenje gospodnje - Spasovdan, u četvrtak 13. maja. U osveštanom Sabornom hramu Hrista Spasitelja u jutarnjim časovima počeće Sveta arhijerejska liturgija, nakon čega će se obaviti čin osvećenja slavskog žita i kolača. Po završetku slavskog obreda obaviće se Spasovdanska litija oko Sabornog hrama.Uoči slave, 12. maja sa početkom u 20 časova, u Koncertnoj dvorani Banskog dvora biće održan tradicionalni koncert Revijskog orkestra Radio-televizije Srbije, saopšteno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću. Ove godine slavu Grada koja je ujedno i slava Sabornog hrama Hrista Spasitelja, koji je osveštan prošle godine, obilježiće zajedno: Grad Banjaluka,  Pravoslavna parohija i Crkvena opština banjolučka.



Osim navedenih  duhovnih svečanosti, za slavu Grada biće upriličeno svečano  otvaranje novoizgrađenog Sportskog centra u naselju Ada.
Gost Grada povodom slave biće prof.dr Petar S. Milosavljević, sin bana Svetislava Tise Milosavljevića.

Inače, koncert  Omladinskog kamernog hora Univerziteta kulture i umjetnosti iz Sankt Petersburga, koji je održan 6. maja u Kulturnom centru Banski dvor, bio je uvertira u ovogodišnje obilježavanje slave Banjaluke – Spasovdana.


Izvor vijesti: banjaluka.rs.ba
 
http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=526&title=Slava-Grada-Banjaluke-Spasovdan--13--maja-ove-godine