"Kasper" u Banjoj Luci, Ćulum i Čajić u Srbiji
04/05/2010 08:55 - Administrator
blusrcu.ba-"Kasper" u Banjoj Luci, Ćulum i Čajić u SrbijiPolicija je saslušala i pustila na slobodu dvadesetak lica koja se dovode u vezu s bjeguncima, Slavišom Ćulumom (26) i Sinišom Šakićem (25), zvanim Kinez, kao i ostalim akterima vatrenih okršaja dvije banjolučke bande u protekla dva mjeseca, potvrđeno je "Fokusu" iz izvora bliskih istražnim organima. Naš sagovrnik je istakao da je tokom dosadašnje istrage, u okviru koje je pokrenuta i akcija "Kasper", policija došla do saznanja da su Ćulum i Dejan Čajić (24), uz pomoć svojih veza u Bijeljini, pobjegli u Srbiju nakon obračuna u Rakovačkim barama, prije desetak dana, kada je ubijen Ćulumov mlađi brat, Nedeljko Ćulum (19), a Jovan Jošilo (27), koji važi za Kinezovog čovjeka, ranjen u noge.

 



Policija je dosad pronašla i određenu količinu pištolja, a naš izvor tvrdi da će većina privedenih, uključujući i pomagače bjeguncima, biti svjedoci u krivičnom postupku protiv bjegunaca.

Načelnik CJB Banja Luka, Darko Ćulum, u četvrtak je kazao da "Kasper" neće biti okončan sve dok oni za kojima se traga ne padnu u ruke zakona.

Iako u policiji ne govore o imenima, spekulisalo se da je među privedenim bio i Kinezov brat, Saša Šakić, zatim Siniša Tešanović, zbog sumnje da je Ćulumu i Čajiću pružio prenoćište poslije pucnjave u Rakovačkim barama, kao i Vladimir Malić, bivši pripadnik CJB Banja Luka, koji je u proteklih nekoliko godina počinio niz krivičnih djela.

"Kasper" je zvanično počeo u četvrtak i tog dana na prilazima gradu bili su postavljeni kontrolni punktovi. Brojne policijske snage bile su opremljene pancirima, a mogle su se vidjeti i duge cijevi. Policajcima u Banjoj Luci u pomoć su došle kolege iz Prijedora, Doboja, Kozarske Dubice i drugih gradova.

Iako je prvi čovjek CJB Banja Luka bjegunce pozvao na predaju, do toga još nije došlo. Šakić i Aleksandar Babić (22) u bjekstvu su od prvog obračuna s Ćulumom i njegovom grupom, krajem februara, u naselju Lauš. Za Ćulumom i Dejanom Čajićem policija intenzivno traga od pucnjave u kojoj je pretprošlog vikenda ubijen Nedeljko Ćulum (19), a Jovan Jošilo ranjen je u noge. U tom okršaju s jedne strane učestvovao je Slaviša Ćulum, Dejan Čajić, Nedeljko Ćulum i Dejan Kostić. Na drugoj strani bio je Jošilo. Jošilo se nalazi u pritvoru i osumnjičen je za teško ubistvo, dok se Kostić tereti za pokušaj teškog ubistva.

Izvor vijesti: Fokus

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=515&title=Kasper-u-Banjoj-Luci-%26%23262%3Bulum-i-%26%23268%3Baji%26%23263%3B-u-Srbiji