Vandali na džamiji ispisali grafite "Srbija" i četiri slova "S"
21/03/2010 21:20 - Administrator
blusrcu.ba-Vandali na džamiji ispisali grafite "Srbija" i četiri slova "S"U banjalučkoj komunalnoj policiji su objasnili da nisu imali prijavu o ovom slučaju. Hadži Perviz džamija u banjalučkom naselju Potok jučer je osvanula ispisana grafitima - četiri slova "S" i "Srbija". Predsjednik Medžlisa IZ Banja Luka Kasim Mujičić kazao nam je da je o ovom vandalskom činu obaviješten jučer ujutro, a pretpostavlja se da su grafiti ispisani u noći s petka na subotu. Dan ranije ničega nije bilo. Naš džematlija, koji živi u blizini, ujutro je u prolazu ugledao grafit i odmah nas obavijestio. Ovo nije prvi put da je ova džamija na meti vandala - istakao je Mujičić.

U banjalučkoj komunalnoj policiji su objasnili da nisu imali prijavu o ovom slučaju, te da će odmah poslati svoju ekipu kako bi se izdao nalog za uklanjanje spornog natpisa.

- U slučajevima kada se radi o vjerskim objektima ili grafitima s uvredama na vjerskoj ili nacionalnoj osnovi, odmah izlazimo na teren i trudimo se da istog dana uklonimo takve sadržaje - poručili su banjalučki komunalci.

Izvor vijesti: Dnevni Avaz
http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=478&title=Vandali-na-d%C5%BEamiji-ispisali-grafite-Srbija-i-%26%23269%3Betiri-slova-S