Banjolučke aleje ponovo na meti vandala
18/03/2010 10:27 - Administrator
blusrcu.ba-Banjolučke aleje ponovo na meti vandala Mlade sadnice lipe i breze bile su i prethodnih dana na meti vandala. Osamnaest sadnica, koje su posađene prije dvije godine u ulici Ranka Šipke, i šest sadnica starih četiri godine u ulici Jovana Dučića, polomljeno je i bačeno tokom prethodnih noći, saopšteno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću Administrativne službe Grada.
Nažalost, ovo je česta slika u našem gradu, jer se prošle godine čak 60 odsto svih zasađenih sadnica odnosilo na zamjenu onih koje su uništene. Podsjetimo da je 31. januara ove godine, u ulici Olimpijskih pobjednika, polomljeno dvadesetak mladih sadnica kuglastog jasena.
Grad zelenila i aleja ne zaslužuje ovakav vandalizam, tako da ponovo apelujemo na građane da čuvaju zelenilo u Banjoj Luci i da, ukoliko primijete da se u nekom naselju uništavaju mlada stabla, o tome obavjeste nadležna odjeljenja - Odjeljenje komunalne policije ili Odjeljenje za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja - na telefone broj 306-464 ili 244-425.

Izvor vijesti: banjaluka.rs.ba
http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=475&title=Banjolu%26%23269%3Bke-aleje-ponovo-na-meti-vandala