Prvi put javno obilježen dana nezavisnosti BiH u Banja Luci
10/03/2010 12:07 - Administrator

blusrcu.ba-Prvi put javno obilježen dana nezavisnosti BiH u Banja LuciPRVOM JAVNOM
OBILJEŽAVANJU DANA
NEZAVISNOSTI U BANJA LUCI
PRISUSTVOVAO SULEJMAN TIHIĆ

 

Predsjednik SDA BiH Sulejman Tihić 05. marta 2010. boravio je u posjeti Banjaluci povodom Dana nezavisnosti BiH, koji se prvi put javno obiljžavao u ovom gradu.
Tom prilikom susreo se sa predstavnicima Medžlisa islamske zajednice Banjaluka  i obišao gradilište Ferhat-pašine džamije gdje se i klanjao džuma namaz.

 



Poslje toga predsjednik se sastao sa članovima Opštinskog odbora SDA Banjaluka, članicama Asocijacije žena, Asocijacije Fatma i Asocijacije mladih, kao i sa predstavnicima Udruženja demobilisanih boraca i Udruženja povratnika Banja Luke. U sklopu posjete, u hotelu Bosna održana je i javna trebina.

blusrcu.ba-Prvi put javno obilježen dana nezavisnosti BiH u Banja Luci


Pored velikog broja građana Banjaluke, tribini pod nazivom “Djelovanje SDA u aktuelnim političkim okolnostima” su prisustvovali: potpredsjednik SDA g-din. Adil Osmanović, ministar u Vladi RS-a g-din. Omer Branković, ministar u Vladi Federacije g-din Edin Mušić, poslanica u Parlamentu BiH Lejla Klokić, potpredsjednik Narodne skupštine RS-a g-din Šefket Hafizović, predsjednik kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a g-din.
Edin Ramić i mnogi drugi poslanici u Narodnoj skupštini i Vijeću naroda RS-a.
blusrcu.ba-Prvi put javno obilježen dana nezavisnosti BiH u Banja Luci

 
Na trebini se razgovaralo o aktuelnoj političkoj situaciji i nakon uvodnog izlaganja g-dina. Tihića građani Banjaluke imali su priliku da postavljaju pitanja. Po završetku Javne trebine uz svečani koktel obilježen je 1. mart Dan nezavisnosti BiH.
blusrcu.ba-Prvi put javno obilježen dana nezavisnosti BiH u Banja Luci




Izvor vijesti:  
Sanela Pasic-Delahmetovic predsjednica opstinskog odbora SDA Banja Luka

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=472&title=Prvi-put-javno-obilje%C5%BEen-dana-nezavisnosti-BiH-u-Banja-Luci