Navijači žele da Savez "napravi pritisak": Hoćemo Zlatana Ibrahimovića u dresu bh. reprezentacije!
25/02/2010 19:04 - Administrator
blusrcu.ba-Navijači žele da Savez "napravi pritisak": Hoćemo Zlatana Ibrahimovića u dresu bh. reprezentacije!Kako se bliži utakmica
(29. maja) bh
reprezentacije sa
Švedskom, tako se pažnja javnosti,
navijača, prijatelja reprezentacije,
fokusira na Zlatana Ibrahimovića,
nesuđenog bh reprezentativca i
zvijezdu švedske reprezentacije,
Barselone i svjetskog fudbala.
Ibrahimović je, kao golobradi 
mladić, devedesetih godina

"nuđen" bh "stručnjacima", ali niko u NSBiH nije imao sluha na vapaje naših
ljudi u Švedskoj. Na molbu Zlatanovog oca Šefika, da pozovu malog na neku
utakmicu mlađih selekcija, iz Saveza su odgovorili.


"Svaki otac hvali svoje dijete. Imamo mi takvih koliko hoćeš ovdje i u Dijaspori", šokirao je izvjesni "stručnjak" iz NSBiH, Zlatanovog oca.

Niti je Zlatanu trebala reklama, niti je Šefik od onih roditelja, koji po svaku cijenu gura svoje dijete. Jedini koji se trznuo i na svoju ruku pokušao nešto uraditi bio je Šener Bajramović, aktuelni selektor olimpijske reprezentacije i tadašnji kordinator u mladoj reprezentaciji.

"Ja sam poslao poziv Ibrahimoviću za jednu od utakmica bh reprezentacije. Tada je Zlatan igrao u  Malmeu. Taj poziv i danas čuvam", kaže Bajramović. U lov na Ibrahimovića, dosta kasno uključio se "ničim izazvan" Munib Ušanović. Nakon toga, Ibrahimović se nikom više nije javljao. Prekinuo je sve kontakte sa čelnicima Saveza i njegova je karijera išli vrtoglavom brzinom. Kako će se 29. maja naći na kontra strani, navijači su nam se obratili molbom da se "napravi pritisak" i zamoli švedski Savez da omogući Ibrahimoviću barem pet minuta u dresu bh reprezentacije. Kako se radi o prijateljskoj utakmici, to je moguće, mada teško izvodivo. Ali, kako je Zlatan igrač magičnih poteza i kako nemoguće situacije na terenu čiji jednostavnim, nije nemoguće da ispuni želju svog oca, ali i brojnih bh navijača.

Izvor vijesti: 24sata.info

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=457&title=Navija%26%23269%3Bi-%C5%BEele-da-Savez-napravi-pritisak-Ho%26%23263%3Bemo-Zlatana-Ibrahimovi%26%23263%3Ba-u-dresu-bh--reprezentacije