Dok radnici najavljuju štrajk, Vlada RS kupuje avione
31/01/2010 20:55 - Administrator
blusrcu.ba-Dok radnici najavljuju štrajk, Vlada RS kupuje avioneVlada RS-a nastavlja
svoj avanturizam i
kreditno se zadužuje
56 miliona dolara za nabavku
dva nova aviona. Srpska
demokratska stranka (SDS)
saopćila je danas da, u vrijeme
kada radnici najavljuju
generalni štrajk i privreda grca
u agoniji, Vlada RS-a "nastavlja
svoj avanturizam i kreditno se
zadužuje 56 miliona dolara za
nabavku dva nova aviona za
propalu avio-kompaniju Sky Srpska".

Stranka u saopćenju ističe da "prvi put u istoriji RS-a, radnici najavljuju generalni štrajk, što pokazuje da ne živimo ni u kakvoj renesensi i vremenu ekonomskog napretka, kako to tvrde iz Vlade".
 
Opterećenjem privrede novim nametima u vrijeme krize, poskupljenjem struje i nafte, Vlada RS-a, smatraju, odlučila je da "uništi i ono malo preostale privrede, a radnike istjera na ulice".
 
SDS vlastodršcima poručuje "da pogledaju na zemlju kroz prozore velelepnih zdanja, luksuznih automobila i aviona, jer će onda vidjeti penzionere koji žive u teškom siromaštvu, radnike koji su na ulicama, uništenu privredu, budžet koji je u deficitu".
 
- Narod je već odavno shvatio da sedam milijardi kojima je raspolagala ova vlada nije utrošeno na opću dobrobit, nego u korist bogataša iz Laktaša. Zato je vlastima jedini preostalo da nabave avione kako bi mogli pobjeći od gnjeva naroda sa svojim bogastvom, zaključuje SDS u saopćenju.

Izvor vijesti: Dnevni Avaz
http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=432&title=Dok-radnici-najavljuju-%C5%A1trajk-Vlada-RS-kupuje-avione