Vozači glavni didžejevi
23/01/2010 11:30 - Administrator
blusrcu.ba- vozaci galvni didzejeviMuzički žanrovi koji
zabavljaju putnike
gradskog i
prigradskog prevoza
nisu propisani nikakvim uredbama,
pa samovolja vozača, kojima je
pored vozača namijenjena i uloga
glavnog didžeja, nerijetko zadaje
glavobolju putnicima. Prevoznici
uvjeravaju da se na gradskim
linijama obično sluša umjerenija
muzika, dok se na prigradskim

linijama muzičke želje obično svode na zvuk harmonike...

U "Centralu" kažu da nemaju definisan pravilnik o vrsti muzike koja se sluša u njihovim autobusima.

- Izbor se prepušta vozaču, a ukoliko on pušta nešto neadekvatno, za to odgovara u skladu s našim propisima. Nije bitno da li je muzika narodna, zabavna ili neka druga, važno je da su putnici zadovoljni, a ukoliko se neko žali muzika se mijenja, stišava ili isključuje - kažu u "Centralu".

Dragan Ritan, direktor "Žak tursa", ističe da putnici ove agencije uživaju uglavnom uz laganije zvuke.

- U gradskim prevozima sluša se Big radio, dok putnici prigradskih linija obično traže Vikom - naglasio je Ritan i dodao da nemaju nikakve propise što se tiče muzike koja se sluša u njihovim vozilima, ali da se mora voditi računa o jačini zvuka.

On naglašava da im muzika ne predstavlja problem ukoliko su u pitanju kraće vožnje, navodeći da prilikom dužih relacija neko hoće narodnu, neko zabavnu, dok postoje i oni koji ne žele ništa.

- U tom slučaju moramo imati dosta strpljenja i tolerancije za naše putnike - istakao je Ritan.

Prema riječima Vanje Milićević, izvršnog direktora sektora marketinga u "Autoprevozu", za gradske prevoznike je karakteristično da puštaju muziku s radija, dok za međunarodne imaju propisane CD-ove.

- Kada je muzika u pitanju naši vozači moraju voditi računa o tome da putnici budu zadovoljni. Oni su dovoljno edukovani i znaju šta je za koju situaciju prikladno, zbog čega smo izbor prepustili njima - istakla je Milićevićeva.

Kako kažu u Administrativnoj službi Grada Banja Luka, ne postoji pravilnik o tome kakva će se muzika slušati u gradskom prevozu.

- To je ostavljeno na izbor samim prevoznicima, ali ipak se mora znati neki red i poštovati prava putnika - naglasio je Novak Petraš, načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove.

Prema njegovim riječima, posada banjolučkih autobusa treba da uvažava prava svojih članova i  vodi računa da muzika ne bude mnogo glasna.

Studentkinja Nevena Bojić kaže da joj muzika u gradskim prevozima nije naročito bitna.

- Dobre zvuke zabavne muzike volim da slušam kod kuće, kada sam sama ili kada izađem s društvom. U autobusu na to ne obraćam pažnju, jer vožnja ne traje toliko dugo da bih razmišljala o tome - rekla je Nevena.

Izvor vijesti: Fokus

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=421&title=Voza%26%23269%3Bi-glavni-did%C5%BEejevi