Uručena priznanja za najuređenija dvorišta
10/01/2010 12:34 - BanjaLukauSrcu
blusrcu.ba-urucena priznanja za najuredjenije dvoristaPovodom završetka
akcije „Biramo
najuređenije dvorište,
školsko dvorište i prostor u stambenim
zgradama“ u 2009. godini,
gradonačelnik Banje Luke,
Dragoljub Davidović, uručio je
danas, 5. januara, priznanja
najuspješnijima u ovoj akciji. Nagrada
za najuređenije dvorište pripala je
Nedeljku Vukeliću, čije dvorište se
nalazi u ulici Branka Popovića.


Nagrada za najuređenije školsko dvorište pripala je Osnovnoj školi „Janko Veselinović“
iz Mišinog Hana, a u ime škole nagradu je primila direktor Božana Kunjadić.

Dvorište Zajednice etažnih vlasnika (ZEV) u ulici Branka Radičevića broj 7 dobilo je priznanje za najuređeniji prostor u stambenim zgaradama, a nagradu je primila predstavnik ZEV-a Irena Mojović.


















Davidović je rekao da je Banja Luka prvi grad u Republici Srpskoj koji je pokrenuo jednu ovakvu akciju. On je naglasio da je Grad organizacijom ove akcije želio odati priznanje ljudima koji i u teškim vremenima nalaze sredstava i vremena da urede svoj životni prostor. Gradonačelnik Banje Luke je istakao da uređenje dvorišta nije samo njihova lična stvar, već da na taj način doprinose ljepšem izgledu grada uopšte.
U ime nagrađenih, prisutnim novinarima se obratila Božana Kunjadić, koja se zahvalila gradonačelniku na uručenom priznanju i dodala da je ovo treći put da Osnovna škola „Janko Veselinović“ dobija ovo priznanje. Ona je naglasila da djeca iz ove osnovne škole obavljaju najveći dio poslova na uređenju i održavanju školskog dvorišta, te da su aktivna tokom cijele godine.
Akciju "Biramo najuređenije dvorište, školsko dvorište i prostor u stambenim zgradama" pomogla su banjolučka Kompanija "Tamaris" i Cvjećarstvo "Klindić".
Izvor vijesti: banjaluka.rs.ba
http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=402&title=Uru%26%23269%3Bena-priznanja-za-najure%26%23273%3Benija-dvori%C5%A1ta