Kružni tok sve rješava
04/01/2010 20:27 - Administrator
blusrcu.ba-kruzni tok sve rjesavaSaobraćajne gužve
koje se zbog velikog
broja vozila koja
učestvuju u saobraćaju stvaraju na
ukrštanju Ulice Isaije Mitrovića i
Ulice Teodora Koloktronisa s
Patrom, svakodnevno zadaju
probleme vozačima. Živim u
Obilićevu i svakodnevno sam
primoran da na putu do posla
prolazim preko Gradskog mosta
i ove raskrsnice i neću pretjerati

ako kažem da vrlo često izgubim i po pola sata na raskrsnici. Mislim da bi nadležni morali
hitno nešto preduzeti, jer je riječ o veoma frekventnoj raskrsnici - kaže jedan mještanin Obilićeva.

Iz Administartivne službe Grada kažu da su svjesni da je ova raskrsnica godinama veliki problem za sve učesnike u saobraćaju i ističu da su u prošloj godini imali u planu riješiti ovaj problem, ali da to nije bilo moguće zbog nedostatka finansijskih sredstava.

- Prošle godine bila su predviđena sredstva za izgadnju ove raskrsnice, ali su skinuta zbog rebalansa budžeta koji je posljedica ekonomske krize - rekao je Milenko Šajić, portparol Administrativne službe Grada.

On navodi da je planskom dokumentacijom predviđena izgradnja kružnog toka na raskrsnici ulica Isaije Mitrovića Teodora Koloktronisa s Ulicom Patre.

- Realizacijom tog projekta rasteretilo bi se saobraćajno opterećenje i povećao se protok vozila - ističe Šajić i dodaje da su se kružni tokovi pokazali kao dobro rješenje.

- Najblji primjer da kružni tok može u potpunosti riješiti gužve na prometnim raskrsnicama jeste primjer kružnog toka na ulasku u naselje Lauš na zapadnom tranzitu - rekao je Milenko Šajić i napomenuo da je u toku i izgradnja drugog kružnog toka na zapadnom tranzitu na ukrštanju ulica Marije Dimić, Krajiških brigada i Ivana Gorana Kovačića.
Izvor vijesti: Fokus

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=395&title=Kru%C5%BEni-tok-sve-rje%C5%A1ava