Suspendovan inspektor
20/10/2009 12:38 - Administrator
Kriminalistički inspektor Siniša Karanović, koji je u
noći subota na nedjelju učestvovao u incidentu u
banjalučkoj pekari "Žitopeka", privremeno je
suspendovan s dužnosti. Načelnik Centra javne
bezbjednosti Banja Luka, Zoran Stanišljević, rekao
je za "Fokus" da će protiv Karanovića biti pokrenut
disciplinski postupak i podnesena krivična prijava.

Utvrdićemo odgovornost inspektora i prema njemu će biti postupano u skladu sa zakonima - rekao je Stanišljević.

Karanović i Nebojša Dujaković sukobili su se u "Žitopeki" oko tri sata ujutro s pripadnicima Agencije za zaštitu lica i objekata "Sektor sekjuriti", a u incidentu je ispaljen jedan metak. Dujaković je završio u bolnici, s potresom mozga od udarca drškom pištolja u glavu.

Njih dvojica su u pekari počeli da se žale što im hrana koju su naručili nije stigla na vrijeme, a zatim su provocirali radnice. Kada su pripadnici "Sektora" krenuli da ih izvedu napolje, Karanović je izvukao pištolj i prijetio im, iako je u objektu bilo još gostiju.

Direktor fizičkog obezbjeđenja "Sektor sekjuritija", Darko Avramov, rekao je za "Fokus" da su Karanović i Dujaković i ranije dolazili u ovaj objekat i provocirali radnice, ali se sve završavalo na verbalnom sukobu. Kaže da do sada nisu obavještavali policiju o ovim incidentima, jer nije bilo fizičkog nasilja.

- Kada je jedan pripadnik "Sektora" pogurao Dujakovića da izađe, Karanović je izvadio pištolj i počeo da prijeti. Naši radnici su uspjeli da ih izvedu na ulicu i vratili su se u objekat - ispričao je Avramov, dodajući da njihovi radnici imaju instrukcije da ne čuvaju ulicu nego objekte.

Avramov je rekao da su nasilnici počeli da lupaju stakla na objektu, a zatim su ponovo ušli i prijetili radnicima te se potukli. Dodao je da je sve snimljeno kamerama video-kontrole, što je kao dokaz dostupno policiji.
Izvor vijesti: BanjalukaLive
http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=343&title=Suspendovan-inspektor