ZAJEDNICA UDRUŽENJA GRAĐANA BANJALUKE
11/01/2009 14:11 - BanjaLukauSrcu

U prostorijama Zajednice udruženja građana Banjaluke............



U prostorijama Zajednice udruženja građana Banjaluke 06.01.2009. godine održan je sastanak predsjednika Asocijacije mladih „Banjaluka u srcu“ koja djeluje u okviru saveza udruženja Banjalučana u Švedskoj, g-dina Vajrača Džemila sa predstavnicima Zajednice udruženja građana Banjaluke: mr Kulenović Muhamedom, predsjednikom Upravnog odbora i Medić Zlatanom, sekretarom Zajednice.

Tema razgovora je bila saradnja Zajednice udruženja građana Banjaluka, kao nevladine organizacije sa mladim našim sugrađanima u Švedskoj koji su organizovani u Asocijaciju mladih Banjalučana u okviru saveza udruženja Banjalučana u Švedskoj.

Predsjednik Asocijacije mladih saveza udruženja Banjalučana iz Švedske, g-din Varjarča Džemil je upoznao predstavnike Zajednice da su mladi Banjalučani jako zainteresirani da Banjaluka opstane kao multikultiralni, otvoreni Evropski grad u kojem treba voditi intenzivne aktivnosti za stvaranje uslova za suživot, toleranciju i uvažavanje različitosti, zatim da se stvaraju pretpostavke za održiv povratak i uključivanje mladih u procese kreiranja i realizacije razvojnih programa Grada i obnove istorijsko-kulturnih i sakralnih objekata. Pored toga naglasio je da bi aktivnosti Zajednice trebalo voditi u tom smijeru i da su se mladi iz Švedske, ali i šire spremni značajnije uključiti u aktivnosti Zajednice, te da su u tom smislu otvorili svoju web stranicu www.blusrcu.ba koja prvenstveno ima za cilj međusobno povezivanje mladih raseljenih širom svijeta sa svojim Gradom Banjalukom i svojim sugrađanima koji žive u Banjaluci, tj. da im se otvori mogućnost da budu informisani i da informišu o svim zbivanjima i aktivnostima koje su od značaja za naše sugrađana i grad Banjaluku.

Predstavnici Zajednice su izrazili zadovoljstvo činjenicom da naši mladi sugrađani raseljenih širom svijeta nose u sebi ljubav prema rodnom Gradu i svojim sugrađanima i da su spremni dati svoj doprinos u stvaranju povoljne klime da Banjaluka opstane kao multikulturalni i Evropski grad. Zatim su naglasili da širok dijapazon programskih aktivnosti Zajednice omogučava i podstiče uključivanje što većeg broja mladih, da daju svoj doprinos u ostvarivanju zajedničkih programskih ciljeva, tako da Zajednica udruženja građana Banjaluke, kao multietnička-nevladina organizacija preuzima ulogu i postaje most povezivanja naših sugrađana sa svojim Gradom, stvaranjem povoljne klime za ostvarivanje želja i potreba naših sugrađana.

U tom smislu među 28. planiranih aktivnosti Zajednice za ovu godinu planirana je i aktivnost VI tradicionalni susret Banjalučana „Vezeni most 2009.“ koji će se održati u Banjaluci od 10. do 17. jula 2009. godine i koristimo ovu priliku da svojim sugestijama i prijedlozima pozovemo naše sugrađana iz dijaspore učestvuju u kreiranju programa, putem naše web stranice.

Na kraju razgovora je dogovoreno da:

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=33&title=ZAJEDNICA-UDRU%C5%BDENJA-GRA%26%23272%3BANA-BANJALUKE