Neće nas zaplašiti napadači na objekte IZ-a
09/01/2009 00:05 - BanjaLukauSrcu

"Poručujemo im da, ukoliko imaju namjere da uliju strah kod bošnjačkog stanovništva, neće uspjeti", kaže Mujičić...

 

Foto: Arhiv


Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Banja Luka Kasim Mujičić osudio je  posljednje učestale incidente nad imovinom Islamske zajednice na području Banje Luke, ali i poručio da ih to neće zaplašiti.
 
Posljednji vandalski napad dogodio se u noći 6. na 7. januara, kada je za sada nepoznata osoba bacila flašu na prozor ureda muftije banjalučkog Edhema Čamdžića, a na ulazu Muftijstva ispisani su neprimjereni natpisi.
 
Istu tu noć u džamiji u Gornjem Šeheru razbijeno je jedno prozorsko okno.

Nedavno su u haremu u Vrbanji kod Banje Luke ispisani neprimjereni grafiti (kukasti krst), a prije četiri do pet dana razbijeno je staklo na džamiji na Pobrđu.
 
„Osuđujemo ove ispade jer ne doprinose miru i suživotu, ali i poručujemo tim počiniocima da, ukoliko imaju namjere da uliju strah kod bošnjačkog stanovništva, neće uspjeti, jer smo oguglali na to. Ali nije nam drago što se to dešava i voljeli bi da svi praznici protiču u miru i u normalnoj atmosferi, je mi ničim ne izazivamo takve reakcije“, kazao je Mujičić u izjavi komentarišući posljednji slučaj koji se desio na Badnji dan uoči pravoslavnog Božića.
 
O svim vandalskim napadima na imovinu Islamske zajednice u Banjoj Luci obaviještena je policija koja vodi istragu.


 
Autor: Fena
Izvor vijesti: Dnevni Avaz
http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=28&title=Ne%26%23263%3Be-nas-zapla%C5%A1iti-napada%26%23269%3Bi-na-objekte-IZ-a