Manifestacija "Ljeto na Vrbasu"
23/06/2009 12:17 - Administrator

Manifestacija "Ljeto na Vrbasu" ove godine biće
posebno zanimljivo za ljubitelje skokova s mosta,
jer se očekuje dolazak velikog broja skakača i to
iz cijele bivše Jugoslavije. Manifestacija počinje
9. jula, a zatvoriće je koncertom rok grupa
"Dža ili bu". Program će početi 9. jula sportskim
takmičenjima na obalama Vrbasa, a zvanično
otvaranje zakazali smo za dan poslije, 10. jula.



Gradonačelnik Banje Luke, Dragoljub Davidović, otvoriće "Ljeto na Vrbasu" u 19 časova na plaži kod Zelenog mosta. Mnogi banjolučki sportski kolektivi pridružiće nam se na otvaranju - kazao je "Fokusu" direktor Turističke organizacije Banje Luke, Ostoja Barašanin.

U programu otvaranja učestvovaće banjolučke mažoretkinje, članovi avanturističko-sportskih klubova, koji će i održati predavanja o istoriji kajaka, kanua, raftinga i drugih sportova na Vrbasu. Publiku će igrom i pjesmom zabavljati članovi Kulturno-umjetničkog društva "Čajavec" i pjevačica Maja Tatić.

- Drugog dana manifestacije, 11. jula, publiku će zabavljati didžej, a u nedjelju, 12. jula jeste najzanimljiviji dan manifestacije. Tada se održavaju finalna sportska takmičenja i tradicionalni skokovi s mosta.

- Imaćemo učesnike iz cijelog regiona i domaće skakače. Sokovi s mosta su glavni dio programa ove najstarije gradske manifestacije. Žiri će odlučivati o pobjednicima, a za prvo mjesto obezbijeđena je novčana nagrada od 500 KM. Drugoplasirani skakač osvaja 300, a trećeplasirani 200 maraka - rekao je Barašanin.

Slađana Golić, iz Turističke organizacije grada, koja je zadužena za sportski dio manifestacije, kaže da će biti kao i prošlih godina organizovana trka dajacima i kajacima, a program će upotpuniti i ronioci "Buka" i padobranici.

Prošle godine "Ljeto na Vrbasu" otvorila je grupa "Ortodoks Kelts", a bogat program, kao što je planirano i za ovu godinu, upotpunila su takmičenja u odbojci, basketu, rukometu i fudbalu u pijesku.

Ovo je najstarija manifestacija u BiH, a održava se od 1953. godine. Cilj je da se promoviše turistička ponuda grada i da se iskoriste potencijali Vrbasa.
Izvor vijesti: Fokus

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=259&title=Manifestacija-Ljeto-na-Vrbasu