Pjevač Dado Glišić izudarao Edinu Puškar
18/06/2009 21:31 - Administrator
Banjalučki pjevač Dado Glišić u ponedjeljak
navečer udario je Edinu Puškar iz naselja
Vrbanja u Banjoj Luci i tom prilikom nanio
joj povrede u predjelu oka, potvrđeno je
"Dnevnom avazu". Do incidenta je došlo
na nekadašnjem fudbalskom stadionu
"Jedinstvo" u Vrbanji, kada je Edina
dovela bratića na trening. 

Dado je prije toga rekao djeci da ako neko stane na teren, bit će batina. Edina, koja to nije čula, dovela je dječaka i krenula na travu, na šta je Dado prišao i pesnicom je udario u oko - rekli su nam jučer očevici ovog događaja.

Policija je nakon sat vremena došla na mjesto napada, a potom Glišiću naplatila 400 maraka kazne. Mještani su jučer isključili mogućnost da je ovaj incident nacionalno motiviran ili usmjeren protiv povratka. Oni su jučer naglasili da Glišića smatraju opasnim, pripisujući mu i dugogodišnju ovisnost, a ovaj napad okarakterizirali su kao nasilje koje zaslužuje svaku osudu.

- Mi smo sasvim regularno trebali imati trening i nije bilo nikakvih razloga i opravdanja da se tako nasrće na djevojku - rečeno nam je u FK "Jedinstvo".

Ovaj klub zbog neriješenih imovinskopravnih odnosa na sudu vodi spor sa FK "Džaja", koji ovaj stadion, u vlasništvu Glišićevog oca, koristi od 1993. godine. FK "Jedinstvo" za svoje termine plaća zakupninu.

Policija nije izvršila privođenje

U policiji nam je jučer rečeno da Glišić nije priveden ni saslušan jer za to nije bilo razloga.  Zato mu nije ni izvršen pretres kuće, a mještani su jučer izrazili sumnju da posjeduje oružje. Policija je privela mladića koji se bunio što su na Glišićevo nasilje hladno reagirali.

- Dok su me vozili u autu, rekao sam im slobodno me privedite, ali prvo u EUPM, jer sam ja državljanin Danske, nakon čega su me izbacili iz vozila. Nakon toga, otišao sam u EUPM i zatražio da pokrenu internu istragu, što će i učiniti - rekao nam je mladić čiji je identitet poznat redakciji.
 
Autor: V. S.

Izvor vijesti: Dnevni Avaz
http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=252&title=Pjeva%26%23269%3B-Dado-Gli%C5%A1i%26%23263%3B-izudarao-Edinu-Pu%C5%A1kar