Internet stranicu Grada posjetilo preko 150.000 osoba
12/06/2009 14:55 - Administrator
Internet stranica grada Banja Luka
(www.banjaluka.rs.ba) od januara ove
godine do danas, imala je preko 150.000
jedinstvenih posjeta. U prosjeku mjesečno je
bilo oko 30.000 posjeta, a rekordan broj  
zabilježen je u maju - 34.358, kada je bilo i
najviše dnevnih posjeta - i to 28. maja - kada
je sajt Grada posjetilo 1.668 osoba.

„Podsjećamo da je Banja Luka jedna od rijektih lokalnih zajednica u BiH koja je relativno rano kreirala svoju internet stranu-decembra 2002.godine, i za koju je dobila drugu nagradu za transparentnost na konkursu za izbor najboljih praksi lokalne uprave u Bosni i Hercegovini, u organizaciji Fonda otvoreno društvo", izjavila je Nevena Blagojević-Podrić, šef Odsjeka za odnose sa javnošću, i dodala da je i prošle godine u Banju Luku stigla nagrada za sajt, i to prva nagrada čitalaca magazina "Mobil info" u takmičenju najboljih veb portala u BiH iz oblasti uprave.

U skladu sa potrebama vremena i krajnjeg korisnika, urađen je novi sajt, koji je pušten u funkciju u decembru prošle godine.

U odnosu na prethodni, ovaj sajt pruža nove mogućnosti poput mape grada, koja je trenutno jedna od najtačnijih i najpreciznijih mapa Banje Luke.
„Posebno smo vodili računa da građanima na lak i intuitivan način predstavimo sve usluge koje pruža gradska administracija. Tako su u posebnoj rubrici pod naziovm Servisi, predstavljeni svi servisi i usluge koje pruža Administrativna služba Grada. Njihov način pronalska je pojednostavljen za krajnjeg korisnika, tako da on može vrlo lako pretražiti servise i naći ono što mu je potrebno. Uz opis svakog servisa naveden je i nadležni organ, te kako i gdje treba uzeti zahtjev i popuniti ga", pojasnila je Nevena Blagojević-Podrić i dodala da građani putem sajta mogu postaviti pitanje, dati prijedlog ili učestvovati u akcijama koje Grad organizuje, a ostavljena je i mogućnost kreiranja sadržaja od strane samih posjetilaca.
"Prednost našeg sajta u odnosu na druge u okruženju, ogleda se i u redovnom ažuriranju gradskih vijesti- informacija", kazala je Podrićeva i dodala da na sajtu postoji i napredna pretraga, te mogućnost pregleda svih službenih glasnika Grada. Prema njenim riječima, postoji i  skraćena verzija sajta na engleskom jeziku.

„Kao nezaobilazno sredstvo komunikacije, internet stranu Grada, osim građana, posebno koriste novinari, te preduzetnici, investitori, turisti, i naravno mladi ljudi koji nam se redovno obraćaju putem interneta odnosno postavljaju pitanja, iznose mišljenja, predlažu određene promjene u svom naselju, ulici, selu, i na taj način direkto utiču na  život u svojoj lokalanoj zajednici. Zato ova internet stranica predstavlja značajan moderan kanal komunikacije sa javnošću, koji je razvijen u prethodnih nekoliko godina u Administrativnoj službi grada Banja Luka", zaključila je Nevena Blagojević-Podrić.
Izvor vijesti: banjaluka.rs.ba

http://blusrcu.ba/index.php?page=news&op=readNews&id=243&title=Internet-stranicu-Grada-posjetilo-preko-150-000-osoba